Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200

de Dea_Dea in Prajituri, 4 Iul 2013 | 2982 vizualizari

 

O prajitura minunata , care ne-a placut tare mult !! Rapida si gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 gr visine fara sambure
CREMA:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
GLAZURA
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200:

Blatul:


Ouale se freaca cu zaharul pana devin pufoase (10 min), se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie se pune in tava cu hartie de copt(20 x30), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa si se pune peste compozitia cea alba. Deasupra se pun visinile si se da prajitura la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.


Crema:


200 ml lapte se pune la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 50 ml lapte.Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca, continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Frisca se bate.Cand este crema rece se incorporeaza frisca.


Glazura:


Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit putin.


ASAMBLARE:


Se pune blatul pe un platou, se pune crema si deasupra se pune glazura.Se fac valuri cu furculita umeda.



POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

In loc de crema facuta in casa se poate folosi budinca de vanilie din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Alina26 1

04.07.2013, 14:28

arata foarte bine...tare as manca si eu o portie!!!
Bravo si la mai multe retete!!!!

Dea_Dea 1

04.07.2013, 14:45

Alina multumesc

Constelatialeu 1

04.07.2013, 17:19

Bravo,la cat mai multe !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca