Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200

de Dea_Dea in Prajituri, 4 Iul 2013 | 5414 vizualizari

 

O prajitura minunata , care ne-a placut tare mult !! Rapida si gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 gr visine fara sambure
CREMA:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
GLAZURA
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200:

Blatul:

Ouale se freaca cu zaharul pana devin pufoase (10 min), se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie se pune in tava cu hartie de copt(20 x30), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa si se pune peste compozitia cea alba. Deasupra se pun visinile si se da prajitura la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

200 ml lapte se pune la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 50 ml lapte.Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca, continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Frisca se bate.Cand este crema rece se incorporeaza frisca.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit putin.

ASAMBLARE:

Se pune blatul pe un platou, se pune crema si deasupra se pune glazura.Se fac valuri cu furculita umeda.

 

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

In loc de crema facuta in casa se poate folosi budinca de vanilie din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Alina26 1

04.07.2013, 14:28

arata foarte bine...tare as manca si eu o portie!!!
Bravo si la mai multe retete!!!!

Dea_Dea 1

04.07.2013, 14:45

Alina multumesc

Constelatialeu 1

04.07.2013, 17:19

Bravo,la cat mai multe !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cuburi de gheata