Prajitura Tosca sau Picnic

de LUK in Prajituri, 2 Oct 2011 | 12206 vizualizari

 

Am gasit reteta acestei prajituri sub aceste 2 denumiri..retetele sunt asemanatoare.Eu m-am inspirat din reteta Andreei(Bitza) pentru ca avea cantitati mai mari la ingrediente..la fix pentru tava mea.E delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 albusuri
  • 200gr zahar
  • 100gr mac
  • 50gr nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt

Pentru blatul de biscuiti:

  • 300gr biscuiti Paltinis

Pentru crema:

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar(cred ca ar mereg si mai putine pentru ca a iesit foarte dulce)
  • 400ml lapte
  • esenta de vanilie(dupa gust)
  • 6 linguri de amidon(eu am pus faina)
  • 50gr unt
  • 3 gr gelatina(am pus eu)

Glazura:

  • 100gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri de lapte
  • 50gr unt

Pentru sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 200ml apa
  • o ceasca de cafea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca sau Picnic:

Blat:


Bateti albusurile spuma.Adaugati treptat zaharul si mixati in continuare.Dupa ce ati incorporat tot zaharul adaugati macu si nuca de cocos,treptat amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Adaugati apoi faina amestecat acu praful de copt.Puneti aluatul astfel obtinut intr-o tava in care ati pus hartie de copt si coaceti la 150 de grade cca 25-30min(incercati cu scobitoarea mijlocul aluatului,daca iese curata inseamna ca e copt).


Crema:


Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugati faina(amidonul) si omogenizati.Incalziti laptele si turnati-l usor peste oua amestecand mereu.Turnati apoi toata compozitia intr-un vas pe care il puteti pune pe aragaz.Fierbeti la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca amestecand mereu sa nu faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat luati de pe foc.


Puneti gelatina la hidratata in 2 linguri de apa.Intre timp mutati crema intr-un bol pentru mixer.Adaugati acum gelatina hidratata,untul taiat feliute,esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.Ungeti cu aceasta crema prajitura.


Sirop:Caramelizati zaharul.Turnati apoi cu grija apa sa nu va stropiti.Lasati sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,adaugam cafeaua.


Peste crema punem biscuitii pe care ii inmoiem putin in sirop.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul pe foc mic apoi o turnam calda peste biscuiti.


Eu am decorat-o cu nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca sau Picnic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

LUK 1

04.10.2011, 22:19

multumesc

Bucataras Medi 1

19.10.2011, 21:58

aspectoasa si gustoasa..........

LUK 1

20.10.2011, 16:31

multumesc Medi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu