Prajitura Tosca sau Picnic

de LUK in Prajituri, 2 Oct 2011 | 11465 vizualizari

 

Am gasit reteta acestei prajituri sub aceste 2 denumiri..retetele sunt asemanatoare.Eu m-am inspirat din reteta Andreei(Bitza) pentru ca avea cantitati mai mari la ingrediente..la fix pentru tava mea.E delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 albusuri
  • 200gr zahar
  • 100gr mac
  • 50gr nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt

Pentru blatul de biscuiti:

  • 300gr biscuiti Paltinis

Pentru crema:

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar(cred ca ar mereg si mai putine pentru ca a iesit foarte dulce)
  • 400ml lapte
  • esenta de vanilie(dupa gust)
  • 6 linguri de amidon(eu am pus faina)
  • 50gr unt
  • 3 gr gelatina(am pus eu)

Glazura:

  • 100gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri de lapte
  • 50gr unt

Pentru sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 200ml apa
  • o ceasca de cafea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca sau Picnic:

Blat:


Bateti albusurile spuma.Adaugati treptat zaharul si mixati in continuare.Dupa ce ati incorporat tot zaharul adaugati macu si nuca de cocos,treptat amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Adaugati apoi faina amestecat acu praful de copt.Puneti aluatul astfel obtinut intr-o tava in care ati pus hartie de copt si coaceti la 150 de grade cca 25-30min(incercati cu scobitoarea mijlocul aluatului,daca iese curata inseamna ca e copt).


Crema:


Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugati faina(amidonul) si omogenizati.Incalziti laptele si turnati-l usor peste oua amestecand mereu.Turnati apoi toata compozitia intr-un vas pe care il puteti pune pe aragaz.Fierbeti la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca amestecand mereu sa nu faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat luati de pe foc.


Puneti gelatina la hidratata in 2 linguri de apa.Intre timp mutati crema intr-un bol pentru mixer.Adaugati acum gelatina hidratata,untul taiat feliute,esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.Ungeti cu aceasta crema prajitura.


Sirop:Caramelizati zaharul.Turnati apoi cu grija apa sa nu va stropiti.Lasati sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,adaugam cafeaua.


Peste crema punem biscuitii pe care ii inmoiem putin in sirop.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul pe foc mic apoi o turnam calda peste biscuiti.


Eu am decorat-o cu nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca sau Picnic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

LUK 1

04.10.2011, 22:19

multumesc

Bucataras Medi 1

19.10.2011, 21:58

aspectoasa si gustoasa..........

LUK 1

20.10.2011, 16:31

multumesc Medi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!