Prajitura Toska

de Aletta in Prajituri, 2 Ian 2017 | 1407 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
O apreciez foarte tare pe Teo'Kitchen si de la ea am foarte multe retete de prajituri si nu numai, Toska e de la ea si pot sa zic ca e una din cele mai bune prajituri pe care le-am facut.
Reteta originala : http://www.teoskitchen.ro/2013/02/prajitura-toska-cu-mac-si-crema-de-vanilie.html

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o tava de 26*39 cm:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 80 g faina
  • 100 g mac
  • 3 linguri cocos
  • o lingurita praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 180 g zahar tos
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 200 g unt moale
  • esenta de vanilie sau baton

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • o lingura de miere

In plus:

  • 300 g biscuiti
  • 200 g zahar tos
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Toska:

Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C.


Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina.


Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare, apoi am adaugat si zaharul treptat. Apoi cu spatula, am adaugat si restul ingredientelor, faina, macul, praful de copt, cocosul. Am copt blatul cam 30 de minute apoi se lasa la racit.


Crema se face astfel: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul la viteza mare, am adaugat laptele caldut in care se desface amidonul fara a avea cocoloase, se adauga si esenta de vanilie sau baton si se transfera intr-un vas termorezistent si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Se acopera cu folie si se lasa la racit. Spumam untul si se adauga crema rece. Se toarna peste blatul de mac si se da la rece.


Intr-o cratita cu fund dublu, am caramelizat zaharul, apoi cand a devenit maroniu, am adaugat apa, apoi am mai lasat pe foc sa se topeasca.


Punem biscuitii dati prin acest sirop de caramel peste crema, apoi facem o glazura pe care o turnam peste biscuiti.


Pentru glazura de ciocolata, se pune intr-o cratita cicolata, frisca lichida, untul si mierea si se amesteca bine, apoi se toarna peste stratul de biscuiti.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se lasa peste noapte la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Toska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

miki_a 1

03.01.2017, 19:08

La mulți ani! ....ce prăjitură bună!

anca_rm 1

04.01.2017, 11:43

minunata prajitura

Aletta 1

04.01.2017, 18:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata