Prajitura Trandafir

de - Andreea - in Dulciuri, 30 Sep 2014 | 7335 vizualizari

 

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor ...iar ieri imi cereau din nou :) .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 150 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura cu zahar tos
  • 350 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • sare
  • Pentru crema :
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Trandafir:

Intr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel.


Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit .


Punem faina ,drojdia proaspata ( daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi si drojdie uscata 1\2 plic) si incepem sa framanam aluatul pana devine nelipicios .


Separat amestecam bine untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana ce obtinem o crema .


Cu ajutorul unui sucitor intinedem aluatul intr-o foaie subtire pe care intindem crema de unt .


Rulam aluatul si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem felii dupa marimea dorita .


Asezam aluatul intr-o tava neunsa si lasam sa se odihneasca pentru 30-40 minute la loc cald .


Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .( folositi o scobitoare pentru a vedea de aluatul este copt in interior) .


Lasam sa se raceasca ( daca avem rabdare :) ) si servim .


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

- Andreea - 1

30.09.2014, 18:35

Constelatialeu 1

30.09.2014, 21:07

- Andreea - 1

01.10.2014, 14:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Caramela din banane