Prajitura Trandafir

de Andreea Caroline in Dulciuri, 30 Sep 2014 | 4516 vizualizari

 

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor ...iar ieri imi cereau din nou :) .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 150 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura cu zahar tos
  • 350 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • sare
  • Pentru crema :
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Trandafir:

Intr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel.


Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit .


Punem faina ,drojdia proaspata ( daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi si drojdie uscata 1\2 plic) si incepem sa framanam aluatul pana devine nelipicios .


Separat amestecam bine untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana ce obtinem o crema .


Cu ajutorul unui sucitor intinedem aluatul intr-o foaie subtire pe care intindem crema de unt .


Rulam aluatul si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem felii dupa marimea dorita .


Asezam aluatul intr-o tava neunsa si lasam sa se odihneasca pentru 30-40 minute la loc cald .


Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .( folositi o scobitoare pentru a vedea de aluatul este copt in interior) .


Lasam sa se raceasca ( daca avem rabdare :) ) si servim .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Andreea Caroline 1

30.09.2014, 18:35

Constelatialeu 1

30.09.2014, 21:07

Andreea Caroline 1

01.10.2014, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ingheţată Tiramisu cu nerv de ciocolată şi pui de afine