Prajitura Trandafir

de Andreea Caroline in Dulciuri, 30 Sep 2014 | 3877 vizualizari

 

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor ...iar ieri imi cereau din nou :) .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 150 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura cu zahar tos
  • 350 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • sare
  • Pentru crema :
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Trandafir:

Intr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel.

Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit . 

Punem faina ,drojdia proaspata ( daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi si drojdie uscata 1\2 plic) si incepem sa framanam aluatul pana devine nelipicios .

Separat amestecam bine untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana ce obtinem o crema .

Cu ajutorul unui sucitor intinedem aluatul intr-o foaie subtire pe care intindem crema de unt . 

Rulam aluatul si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem felii dupa marimea dorita .

Asezam aluatul intr-o tava neunsa si lasam sa se odihneasca pentru 30-40 minute la loc cald . 

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .( folositi o scobitoare pentru a vedea de aluatul este copt in interior) .

Lasam sa se raceasca ( daca avem rabdare :) ) si servim .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Trandafir-0
Prajitura Trandafir-1
Prajitura Trandafir-2
Prajitura Trandafir-3
Prajitura Trandafir-4
Prajitura Trandafir-5
Prajitura Trandafir-6
Prajitura Trandafir-7
Prajitura Trandafir-8
Prajitura Trandafir-9
Prajitura Trandafir-10
Prajitura Trandafir-11
Prajitura Trandafir-12
Prajitura Trandafir-13

COMENTARII (38)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

30.09.2014, 18:35

Constelatialeu

Constelatialeu 1

30.09.2014, 21:07

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

01.10.2014, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!