Prajitura turnata cu mere

de MIUTA in Prajituri, 19 Oct 2011 | 6588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri faina
  • 1,5 kg mere
  • 4-5 linguri zahar
  • 0 lingurita scortisoara
  • unt sau ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul cateva minute.

Se adauga uleiul ca la maioneza,pe urma laptele,praful de copt si faina.

Eu am folosit mixerul pana la sfarsit.

Aluatul se imparte in doua si se pune jumatate intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor cca 10-12 minute.

Se scoate iar deasupra se pun merele calite in unt(ulei)cu zahar si scortisoara.

Ele trebuie calite inainte sa facem aluatul de prajitura sa aiba timp sa se raceasca.

Dupa ce intindem merele pe blatul scos din cuptor,turnam si cealalta jumatate de aluat ramasa.

Punem tava din nou in cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce se scoate se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Prajitura este delicioasa,merita sa o faceti neaparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

21.10.2011, 21:54

delicioasa prajitura, trebuie sa fac si eu

dentistutza 1

24.10.2011, 18:46

am facut-o si eu dupa reteta ta si a iesit foarte buna! data viitoare o sa o fac cu dovleac si cu siguranta va intra in gama retetelor repetate la cererea "publicului "pofticios!!

amy_b 1

09.11.2011, 19:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!