Prajitura turnata cu mere

de GeorgiG in Dulciuri, 1 Feb 2016 | 5883 vizualizari

 

Inspirata de la Laura Sava. Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara pulbere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar pana scade sucul, apoi adaugam scortisoara dupa gust.


Facem prima foaie astfel: mixam 2 oua cu 9 linguri de zahar, adaugam 9 linguri ulei mixand in continuare. Adaugam apoi 9 linguri de lapte alternativ cu 12 linguri de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem la cuptor pentru 10-15 minute.


In acest timp pregatim aluatul pentru foaia nr. 2 la fel ca si pentru prima foaie. Scoatem tava din cuptor si peste blatul copt putin turnam merele calite apoi a doua compozitie de blat. Introducem din nou la cuptor pentru 40-45 de minute.


Putem face o singura compozitie de la inceput din toate ingredientele si o impartim in doua pentru cele doua foi.

 

TIPS-URI

1

Cred ca merge si fara praf de copt.Eu am uitat sa pun la foaia nr. 2 si a iesit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kyty 1

04.02.2016, 17:15

Sper sa-mi iasa,revin peste 1h si 30 min cu comentarii!!!

andipanda 1

27.02.2016, 22:46

Bun, am facut-o eu.Reteta este foarte buna,simplu de executat si ieftina.Ce sa vrei mai mult?Observatiile mele:am folosit o tava 35x30 si mergea una putin mai mica,ca sa iasa aluatul un pic mai gros.Am folosit un borcan de 800 gr.pasta de caise si mergea clar un borcan si jumatate.Se poate pune gem.mere, branza dulce depinde ce ai la indemana.Cuptor 200 grade.Multumim,Georgiana.,am folosit fix cantitatile date si a fost perfect.

GeorgiG 1

01.03.2016, 10:24

Ma bucur ca a iesit bine !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere