Prajitura turnata cu mere (reteta de post)

de nadina73 in Prajituri, 17 Noi 2010 | 21877 vizualizari

 

Pentru cei care postesc si nu numai solutia este aici,si rapida si ieftina(cat de cat)si foarte buna.Inspiratie este dupa reteta lui Laly,cu unele modificari, o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/12221/prajitura-turnata-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 1 cana  de zahar
  • 2 cani de faina
  • 2 cani de pesmet 
  • 150 ml ulei
  • putina sare
  • 3 lingurite scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru decor
  • Optional:
  • 1 mana de nuci prajite
  • 150 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere (reteta de post):

Se toaca merele (cu tot cu coaja,dar fara cotor), se amesteca cu faina , pesmetul, zaharul, uleiul , putina sare si scortisoara


Se amesteca toate foarte bine cu lingura de lemn dupa care se toarna toata cantitatea intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru 60 minute la 170 grade.


Optional:


Se caramelizeaza 150 g zahar dupa care se lasa 3-4 minute, iar apoi se pune miezul de nuca , bucati mari si prajite putin. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit(grija mare eu mi-am rezolvat un deget bine de tot cu zaharul ars) Se decoreaza bucatile de prajitura.


Cand prajiturica e gata se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si nuci caramelizate


Pofta buna


PS:Este tot dupa o reteta de a lui Laly,caruia i multumesc din suflet

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

vanilla 1

19.11.2010, 14:27

bunica face asa ceva si lui fratemiu tare ii mai place!

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 18:09

delicioasa......mmm..............

Simymy 1

01.12.2010, 12:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu capsuni