Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 3 Apr 2012 | 1687 vizualizari

 

E o prăjitură necostisitoare, atât ca mod de pregătire cât şi ca necesar al ingredientelor. Reţeta de bază o am de la sora mea, iar pe alocuri am mai adaptat-o. "Gâteau-ul" este des pregătit copiilor la creşă (în zona în care stă sora mea).

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mică de iaurt (100-150 mL, cutia de iaurt este măsura pentru restul ingredientelor);
  • 2 sau 1 şi 1/2 măsuri zahăr;
  • 3 măsuri făină;
  • 1/2 sau 1 măsură ulei sau unt;
  • 3 ouă;
  • 1 cutie compot ananas;
  • 25 mL esenţă de vanilie;
  • 10 mL esenţă de flori de portocal (opţional);
  • 10 g praf de copt;
  • sare.
  • Opţional:
  • 8 pătrăţele de ciocolată cu lapte;
  • 8 pătrăţele de ciocolată albă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată:

Se bat ouăle spumă (fără să se separe albuşul de gălbenuş), se adaugă iaurtul, zahărul, se mixează până se dizolvă zahărul, se adaugă uleiul căte puţin, se amestecă bine;


- se măsoară făina, se amestecă cu praful de copt, timp în care se pregăteşte ananasul din compot (se taie bucăţele şi se stoarce sucul),


- se pune făina (cu praful de copt),


- se adaugă ananasul bucăţi,


- se unge tava cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia în tavă,


- se pun deasupra bucăţile de ciocolată.


Se poate renunţa la ciocolată.


Se coace timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit, cam la 180 grade C


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Se poate servi călduţă cu 1-2 cupe de îngheţată (îmi place cu cea de vanilie, de data asta am avut de fistic) sau după ce s-a răcit cu iaurt, lapte...etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

iri_iri 1

03.04.2012, 21:17

delicioasa

Sim0na 1

03.04.2012, 21:50

Tare buna trebuie sa fie!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:38

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Amandina