Prajitura ungureasca

de Teo in Prajituri, 12 Mar 2014 | 19847 vizualizari

 

Este o reteta foarte veche din caietul cu retete pe care se asternuse colbul plin cu amintiri; arata cam zdrentuit, pentru ca l-am imprumutat foarte mult, l-am folosit si eu si intr-o zi mi-a fost inapoiat tocat de soricei. Vai, ce mult am suferit, simteam ca am pierdut ''documente'' importante! Sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 100g untura
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins

Crema:

  • 250ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 250 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • 1 pachet margarina

Blat:

  • 5oua
  • 5 linguride zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca:

Se framanta o coca amestecand toate ingredientele pentru foi; se imparte coca in doua si se coc pe dosul tavii doua foi.


Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, se bate bezeaua cu un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile frecate cu uleiul; amestecam apoi cu faina si dam la cuptor pentru 20 min.


Crema: diluam amidonul cu putin lapte, adaugam galbenusurile si zaharul si fierbem pana se ingroasa. Pana se raceste frecam margarina cu zaharul si amestecam cu crema racita.


Ansamblare: asezam in tava o foie cu cacao, stropim cu coniac sau rom.


Ungem foaia cu jumatate din crema, adaugam blatul simplu, apasam usor cu mana, stropim cu sirop de lamaie. Lasam sa intre siropul in blat si intindem cealalta parte de crema.


Peste crema asezam a doua foaie cu cacao, stropim cu coniac si lasam sa intre usor in foaie.


Deasupra se poate face o glazura cu gratar de ciocolata sau nu mai insiropam foia de deasupra si doar pudram.

 

TIPS-URI

1

A doua zi prajitura se inmoaie perfect.

2

Coniacul ii da un gust placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

14.03.2014, 15:37

Liuta pe tine de asteapta acasa,dar eu raman cu gantul la ea.Ar trebui sa pun mana sa-mi fac(reteta o am).Foarte buna!

Teo 1

16.03.2014, 22:02

Buni,e atat de gustoasa...!swi cat de veche e !

delia64 1

10.11.2014, 16:42

La favorite cu ea !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca