Prajitura Valurile Dunarii

de Zamfira in Prajituri, 27 Oct 2013 | 18376 vizualizari

 

Este o prajitura pufoasa, aroma puternica de visine, frisca si ciocolata. Crema extreme de fina si aspectul colorat, face ca aceasta prajitura sa devina extreme eleganta in momente de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 350 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei (de preferat ulei de floarea soarelui)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 150 g visine (din gem. dulceata sau compot)
  • Crema:
  • 1 plic pudinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 1 pliculet gelatina
  • 3 linguri de zahar
  • Glazura de ciocolata:
  • pentru o glazura moale:
  • 100 g ciocolata (amaruie, cu lapte)
  • 100 ml frisca lichida
  • pentru o glazura tare:
  • glazura de ciocolata la plic Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Blatul: batem ouale cu zaharul pana cand devine cremoas (lucram doar cu mixerul), adaugam laptele si uleiul, omogenizam totul foarte bine, adaugam faina, praful de copt in ploaie. Jumatate din cantitate vom pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, in cealalta jumatate adaugam o lingura de cacao si-l turnam deasupra aluatului alb, nivelam totul. Deasupra asezam visinile scurse de zeama.


Timp de coacere: 25-30 minute (foc mediu), facem testul cu scobitoarea.


Crema: Fierbem laptele, adaugam 3 linguri de zahar si praful de pudinca vanilie. Lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a nu se intari. Dupa ce s-a racit, adaugam frisca batuta tare si gelatina (respectam instructiunile de pe plic).


Intindem crema pe suprafata blatului (blatul trebuie sa fie bine racit). Nivelam crema apoi adaugam glazura de ciocolata moale sau tare.


Glazura moale de ciocolata:


Topim ciocolata in 100 ml frisca lichida, dupa ce s-a racit, intindem glazura pe suprafata prajiturii.


Lasam prajitura la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

28.10.2013, 09:46

adela_64 1

28.10.2013, 11:26

mihaelar63 1

28.10.2013, 13:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura japoneza