Prajitura Victoria

de alice_ciobanu in Torturi, 10 Apr 2012 | 5265 vizualizari

 

Ieri m-a prins flama! Dar rau de tot. Dupa ce am dat gata un delicios Piept de pui cu sos veloute de ciuperci si o Tarta cu leurda, asta tarta facuta sub aura unei necesitati imperioase de a termina o sacosa de leurda gata-gata sa isi plece maretia in fata ofilirii, (revin cu retetele zilele urmatoare) am inchis paranteza... si...ha...unde ramasesem?! Asa, da... m-a apucat mania prajituririi. ce daca e miercuri? pai R . urla la mine pe mess (:P) Baiiiii, da' tu faci prajituri miercurea? apai cum naiba sa nu apuc suta... (de kile :D) "....
Quiet, pls! se cucineaza :)
Astfel ca am facut o prajitura regala, la modul serios vorbind. E vorba de Prajitura Victoria. A fost denumita asa dupa Victoria ... voi, astia tinereii nu va ganditi, bre, la Victoria Beckham, duuhh!, ci la Queen Victoria, England of course. Sa va descriu senzatia cand musti din prima felie de prajiturica? Pai... e o chestiune atat de sublima, de regala, incat te simti deja la Buckingham, inconjurata de vreo 5 doamne (asistente personale) gata-gata sa iti indeplineasca orice dorinta.... ah! am scapat batista pe jos... ah! un pahar cu apa...si gheata pls! So,....cam asa e.
E pufoasa si dulce aromata. E o prajitura care te indeamna la visare si e neaprat necesar a fi consumata langa o ceasca at five o'clock, dupa o zi ploioasa. E clasica, e cu stil ..e ... England, my friend.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt
  • 225 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 225 gr zahar
  • 4 oua eco
  • coaja rasa de lamaie
  • 285 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri cu varf de zahar tos
  • seminte de la un baton de vanilie
  • 250 gr gem de capsuni sau o dulceata mai groasa
  • capsuni proaspete, optional
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Victoria:

Incingeti cuptorul la 180grade sau treapta 4. Apoi ungeti doua tavi rotunde de 20 cm, cu unt si tapetati cu ceva faina.


Untul, la temperatura camerei, il mixati cu zaharul pana cand se obtine o compozitie spumoasa si cremoasa. Adaugati apoi ouale, unul cate unul, mixand serios dupa fiecare. La sfarsit adaugati coaja de lamaie si faina amestecata cu praf de copt si amestecati pana la omogenizare completa. Turnati amestecul rezultat in mod egal in cele doua tavi si coaceti cam 20-25 minute, pana creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea, pentru verificarea suprema.


Scoateti blaturile din forme si lasati-le pana se racesc complet pe gratare metalice.


Bateti smantana cu zaharul si semintele de vanilie pana obtineti o frisca pufoasa si tare.


Asezati un blat pe un platou de servire, ungeti-l cu gemul de capsuni, adaugati capsunile proaspete, daca le aveti, daca nu... nu-i bai. Peste stratul de gem puneti crema/frisca de smantana si apoi puneti usor deasupra cel de al doilea blat.


Pudrati cu zahar pudra si dati putin la rece. Consumati cu moderatie si mare supusenie.


Pofta mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Victoria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Criss 1

11.04.2012, 10:39

Superba si delicioasa.

iri_iri 1

11.04.2012, 20:03

super

diana_k 1

12.04.2012, 19:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort Boema