Prajitura Vienetta

de ralu_ca in Prajituri, 22 Feb 2014 | 7317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 gr Rama
  • Glazura:
  • 300 gr zahar
  • si:
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vienetta:

Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma, adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi. Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta.


Crema: 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 gr zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroasa. Lasam la racit si adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem o crema omogena. Crema obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel, o acoperim cu urmatoarea foaie, apoi punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa. Deasupra am pus zahar caramelizat si glazura din cacao ( pe foc am pus cacao si zahar, am amestecat si am turnat si laptele ).


Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vienetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Geanina87 1

22.02.2014, 19:33

Lavinia 1

22.02.2014, 20:14

foarte faina

Rocsi 1

22.02.2014, 20:52

Imi place mult asa ca fur o buatica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Desert brownie cheesecake