Prajitura aromata cu scortisoara

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 1210 vizualizari

 

Este o prajitura pufoasa cu un gust delicat datorita combinatiei de scortisoara, rom si cognac

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 100 g unt
  • 190 g zahar alb
  • 2 oua
  • 1 lingura esenta de rom
  • 250 g smantana grasa fermentata
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura de cognac
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • Un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema si topping:
  • 70 g zahar brun
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g nuci
  • 2 linguri unt topit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu scortisoara:

Se incalzeste cuptorul si se scot din timp ingredientele din frigider. Zaharul pentru blat se macina la ransita pentru a se dizolva mai bine in unt. Se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu zaharul treptat dupa care se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare. Urmeaza apoi esentele si smantana. Separat amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea dupa care le incorporam treptat in compozitia de unt. Nuca se curata de coaja si se da putin la cuptor sa se rumeneasca. Pentru a simti nuca intreaga si pentru o aroma deosebita jumatate din cantitatea de nuci se macina si cealalta se rupe bucati mai mici.


Intr-un vas amesteci toate ingredientele pentru topping si pregatesti o tava mai mica pentru cuptor. Se tapeteaza cu hartie de pergament, se pune jumatate din cantitatea de aluat, deasupra se presara jumatate din cantitatea de umplutura si operatiunea se repeta. Peste topping eu am mai adaugat cateva bucatele de nuci si putina macinata. Se da tava la cuptor pentru 50-60 de minute in functie de cuptor. In primele 40 de minute nu se deschide cuptorul dupa care se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in cuptorul cu usa intredeschisa. Se poate foarte bine servi si rece de la frigider.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

susu 1

31.05.2012, 12:58

coniacul asta am cam devenit dependenta de el, adica il folosesc cam la orice prajiturica, chec, stafide hidratate in coniac amestecat cu esenta de rom si mai ales la prajiturile sau torturile cu ciocolata, ii da un gust senzational

Laly 1

31.05.2012, 19:31

Susu ce bunatate

RuxyRux 1

31.05.2012, 20:24

Susu mai ai la mine in pagina o prajitura superba... Cea cu migdale caramelizate ... Dupa parerea mea alaturi de ce de lux cum ii spui tu sunt cele mai delicioase prajituri pe care le-am pregatit si le-am savurat... Sunt bune de podium ti-o recomand...sa stii ca da dependenta... Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!