Prajitura cu scortisoara

de Mady1391 in Prajituri, 17 Noi 2013 | 2128 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 6 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de cacao
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 8 linguri de faină cu vârf

Pentru crema

  • 3 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 pachet de unt
  • scorțișoară
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu scortisoara:

Pentru foi:


-albușurile celor 6 ouă sa bat până se obține o spumă tare impreună cu 8 linguri de zahăr apoi se adaugă 2 linguri de miere topită și răcită, 1 lingură de cacao, 1 vârf de cuțit de bicarbonat stins, 8 linguri de făină cu vârf. Din aluatul rezultat se coc 4 foi pe dosul tăvii unse și tapetate bine.


Pentru cremă:


-cele 3 ouă întregi se bat pe aburi cu 1 cană de zahăr, dupa racire se amestecă cu un pachet de unt frecat spumă și se adaugă scorțișoară.

 

TIPS-URI

1

in momentul intinderii aluatului pe dosul tavii nu trebuie sa punem un strat gros, altfel aluatul nu va fi suficient

2

scorțișoara se adaugă după gust

3

la crema, cele 3 ouă cu zahar  eu de obicei le țin pe aragaz pana ce zaharul s-a topit, compoziția se mai îngroașă după racire

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

17.11.2013, 17:23

Rocsi 1

17.11.2013, 19:08

miki_a 1

13.04.2016, 06:41

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune,scortisoara si smantana