Prajitura Zburlita cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 5 Aug 2009 | 4863 vizualizari

 

L-am antrenat pe Robert,din nou,in prepararea unei prajituri.Dupa succesul ce l-a avut cu inghetata cu lamaie,a inceput sa-i placa la bucatarie. :))
Nu stiu de ce,dar blatul de biscuit nu s-a inmuiat,desi crema a fost facuta cu unt. Replica lui Robert cand a vazut-o taiata,a fost: "Zburlita asta e facuta de mine?" :)) Si Zburlita i-a ramas numele. :))

Trecand peste aspect,a fost o prajitura foarte buna. ;) Am si martori! :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturile de biscuit:
  • 2 cani faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • Pentru blatul 2:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 2 cani de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Zburlita cu ciocolata:

Blat biscuit:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.Am intins aluatul cat mai subtire si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina.

Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de diferite forme geometrice. :)

Blatul 2:

Mai intai am macinat nuca.

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Urmeaza si nuca,omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute.Lasam la racit.

Crema:

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.Adaugam cacaoa si punem pe foc mic,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroase,dam deoparte,lasam sa se raceasca,dupa care adaugam untul frecat.

Peste primul blat de biscuit punem jumatate din crema.Acoperim cu blatul cu nuca.Punem si cealalta jumatate de crema si al doilea blat de biscuit.

Dam la rece pana a doua zi,dupa care se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zburlita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ageamanu 1

06.08.2009, 13:12

Miha, voiam si eu sa stiu la Krem a la Krem, tu de care frisca lichida ai folosit, vegetala, sau naturala. De care ne recomanzi!?

Miha 1

06.08.2009, 23:10

Ageamanu,sper sa nu fie prea tarziu...ti-am raspuns dincolo.

Miha 1

06.08.2009, 23:10

Multumesc Anca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA