Prajitura Zburlita cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 5 Aug 2009 | 7525 vizualizari

 

L-am antrenat pe Robert,din nou,in prepararea unei prajituri.Dupa succesul ce l-a avut cu inghetata cu lamaie,a inceput sa-i placa la bucatarie. :))
Nu stiu de ce,dar blatul de biscuit nu s-a inmuiat,desi crema a fost facuta cu unt. Replica lui Robert cand a vazut-o taiata,a fost: "Zburlita asta e facuta de mine?" :)) Si Zburlita i-a ramas numele. :))

Trecand peste aspect,a fost o prajitura foarte buna. ;) Am si martori! :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturile de biscuit:
  • 2 cani faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • Pentru blatul 2:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 2 cani de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Zburlita cu ciocolata:

Blat biscuit:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.Am intins aluatul cat mai subtire si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina.

Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de diferite forme geometrice. :)

Blatul 2:

Mai intai am macinat nuca.

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Urmeaza si nuca,omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute.Lasam la racit.

Crema:

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.Adaugam cacaoa si punem pe foc mic,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroase,dam deoparte,lasam sa se raceasca,dupa care adaugam untul frecat.

Peste primul blat de biscuit punem jumatate din crema.Acoperim cu blatul cu nuca.Punem si cealalta jumatate de crema si al doilea blat de biscuit.

Dam la rece pana a doua zi,dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zburlita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ageamanu 1

06.08.2009, 13:12

Miha, voiam si eu sa stiu la Krem a la Krem, tu de care frisca lichida ai folosit, vegetala, sau naturala. De care ne recomanzi!?

Miha 1

06.08.2009, 23:10

Ageamanu,sper sa nu fie prea tarziu...ti-am raspuns dincolo.

Miha 1

06.08.2009, 23:10

Multumesc Anca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Televizor