Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Sep 2016 | 5722 vizualizari

 

Am facut eu niste combinatii combinatorii care-mi incanta papilele gustative si musai sa-mi caut nevasta s-o rasfat....''Ziua cand imi rasfat nevasta''.......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet cu amoniac
  • 40 g cacao
  • Crema de unt cu sirop de zahar
  • 250 g unt cu 70 % grasime
  • 200 g zahar
  • 60 ml apa
  • 2 oua
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 borcan 400 g cu gem de caise cu zahar gelifiant ( este mai subtire ca si consistenta)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri de gem de caise
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta'':

Mai intai am pregatit crema. Zaharul l-am pus intr-un vas cu fundul dublu, am adaugat apa si am pus pe foc sa fiarba, trebuie sa atinga o temperatura de 120 grade, cine are termometru masoara cu el, eu n-am si am lasat sa fiarba pana a inceput sa fac bule multe si marunte. Se pun ouale in bolul de la mixer si incepem sa mixam turnand in fir siropul fierbinte, mixam pana se raceste si devine o crema spumoasa. Untul la temperatura camerei il mixam si apoi incepem sa incorporam crema de ou ( racita bine), putin cate putin sa nu se taie. La final adaugam vanilia bouron.


Foile. Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm. Margarina cu zaharul o mixam foarte bine, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam. Separat batem spuma tare albusurile cu un praf de sare. Peste amestecul de margarina, zahar si ou, adaugam amoniacul stins cu otet si faina amestecata cu cacao. Omogenizam si apoi incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Impartim in trei parti compozitia si coacem 3 foi. Tava o taptam cu hartie de copt intindem uniform compozitua si dam tava la cuptorul preincalzit cca 15 min. scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, apoi dezlipim hartia de copt. Procedam la fel si cu celelalte foi.


Asamblare : Dupa ce s-au racit bine foile, procedam la asamblarea prajiturii. Asezam prima foaie intindem pe toata suprafata gemul de caise ( gem care este mai subtire ca si consistenta), pastram 3 linguri pentru glazura. Gemul fiind mai subtire v-a intra in blat si nu-i nevoie sa-l insiropam. Asezam a doua foaie, apoi intindem crema de unt, asezam si ultima foaie , bagam la frigider cat pregatim glazura.


Glazura: Pe baie de abur topim ciocolata, apoi adaugam gemul d ecaise si omogenizam.


Scoatem prajitura din frigider, intindem glazura peste prajitura si bagam din nou la frigider cca 2 ore, apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:44

wow...super prajitura!

blueapril 1

23.09.2016, 14:36

Oare pot inlocui margarina de la foi cu unt?

blueapril 1

23.09.2016, 14:38

Si inca o intrebare: cate grame are pliculetul tau cu amoniac, ca al meu are 100 grame )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci