Prajiturele cu branza si stafide

de Merisor in Prajituri, 30 Apr 2014 | 4169 vizualizari

 

Am facut aceste prajiturele pentru a le imparti mama mea a doua zi de Paste, la biserica.
Una am sacrificat-o sa vad cum au iesit. :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingurinta esenta de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 2 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 30 gr stafide aurii
  • 1 lingura esenta rom
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri gris
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu branza si stafide:

Am primit foarte multe intrebari despre garantul pentru aluaturi dospite.

Eu l-am descoperit la Carefour si este de la Dr. Oetker, are in compozitie un amestec de praf de copt, cam 75 % si drojdie uscata cam 25 %. 

Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apoi apa minerala, esenta si incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu garantul.

Framantam un aluat ca de cozonac, mai intai in bolul in care lucram, apoi il vom rasturna pe masa unsa cu ulei. 

Eu pun uleiul la final, pe masa de lucru, dar imi ung si mainile pentru a nu se mai lipi aluatul. in felul acesta am eu impresia ca nu mai intra nici faina prea multa in aluat si devine mai pufos.

Lasam aluatul la odihnit 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

Pentru umplutura, mixam albusurile cu sare pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul si vom incorpora aceasta bezea in branza de vaci.

Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat, grisul si stafidele hidratate in putina apa si esenta de rom(apa cat sa fie acoperite).

Ungem niste forme de minitarte cu putin ulei si le imbracam pe interior cu aluat, apoi le vom umple cu crema de braza si le vom coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Au fost foarte bune si de efect!

TIPS-URI

1

Dupa ce am scos prajiturelele din forme, le-am uns marginile(calde) cu putin topping de visine, dar se poate face un sirop din putina apa si zahar, sau se pot unge cu galbenus de ou inainte de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Valclaudia 1

02.05.2014, 07:08

- Andreea - 1

04.05.2014, 20:11

Cum de am ratat eu asa ceva ??? Cred ca au fost atit de bune ...

Anastasia 1

05.05.2014, 20:45

Ce dragalase sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata alba si neagra