Cozonac cu branza

de iri_iri in Prajituri, 24 Iul 2012 | 3167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 kg de faina,
  • 300 gr zahar,
  • 1 1/2 ceasca lapte,
  • 3 linguri de untura,
  • 6 oua+1 oude uns deasupra,
  • 50 gr drojdie,
  • 200 g unt,(margarina delma)
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • o lingurita de sare,
  • unt de uns tava,
  • stafide.
  • pentru compozitia de branza:
  • 400 g de branza bine scursa,
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • stafide,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in restul de lapte se topeste zaharul.  

Separat se topeste margarina si untura. Faina se aseaza intr-un lighean, formandu-se o gaura in mijloc si se adauga pe rand, drojdia, laptele, galbenusurile si se incepe sa se framante. Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si portocala, stafidele si esenta. In timp ce se framanta se adauga putin cate putin margarina topita pana o terminam si aluatul formeaza bule si se desprinde usor de pe maini. Se lasa la crescut la loc calduros, timp in care pregatim compozitia de branza .   

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 4 parti egale si luam fiecare bucata si o intindem cu sucitorul. Adaugam un strat din compozitia de branza (amestecand ingrediente). Rulam si asezam sulul format intr-o tava care am uns-o cu unt.

Facem asa cu toate bucatile de aluat. Inainte de a baga la cuptor tavile, ungem cu ou fiecare cozonac in parte. Lasam la cuptor 50 de minute si le scoatem, le lasam sa se raceasca un pic si apoi le pudram cu zahar pudra.  

Este la fel de bun ca si cel cu nuca.  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lia maria 1

25.07.2012, 17:48

as servi si eu o feliuta

iri_iri 1

26.07.2012, 05:11

esti servita lia

nadina73 1

28.07.2012, 02:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!