Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400

de Angelina_Elena in Prajituri, 22 Sep 2013 | 5938 vizualizari

 

Prajiturele fine cu nuci, ness, ciocolata si vanilie! Va servesc cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat cu nuca si ness:

  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingurita ness
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema de ciocolata si ness:

  • 100 ml frisca batuta
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita rasa de ness
  • 1 lingurita zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 1 plic crema cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 100 ml frisca batuta
  • 200 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400:

Blat cu nuca si ness:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le mixam spuma cu praful de sare.


Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o bezea lucioasa.


Adaugam apoi apa fierbinte, galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza) si omogenizam usor cu o spatula.


Adaugam apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata, cacaoa, nessul si omogenizam.


Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.


Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.


Crema de ciocolata si ness:


Topim ciocolata impreuna cu laptele la microunde.


O amestecam cu nessul, apoi o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.


Dam crema la rece pentru 1 ora.


Crema de vanilie:


Intr-un bol punem laptele rece, praful pentru crema, zaharul pudra si mixam pana se intareste.


Amestecam crema de vanilie cu frisca batuta si o dam la frigider.


Sirop:


Intr-un ibric punem zaharul si apa.


Punem pe foc si lasam sa fiarba pana zaharul s-a topit.


Dam de-o parte si adaugam esenta de rom.


Lasam sa se raceasca.


Asamblare:


Blatul rece il insiropam foarte bine.


Intindem crema de ciocolata cu ness si dam prajitura la rece pentru 30 de minute.


Apoi o scoatem de la rece, o taiem in 12 cuburi si ornam fiecare prajiturica cu un mot generos de crema de vanilie.


Dam la frigider pana la servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tava in care am copt prajitura are dimensiunea de 32/24 cm.

2

Daca doriti puteti glazura prajiturelele cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (64)

Angelina_Elena 1

23.09.2013, 21:10

Multumesc frumos draga mea Ruxy!

Mihaela11_jo 1

23.09.2013, 21:37

Delicioasa
Felicitari si la cat mai multe retete minunate

Angelina_Elena 1

23.09.2013, 22:04

Multumesc Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!