Prajiturele cu menta si mascarpone

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 3618 vizualizari

 

Desi nu ma dau in vant dupa menta aceste prajiturele chiar mi- au placut.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt un praf de sare
  • o lingurita praf de copt

  • Crema:
  • 200 g smantana sau frisca indulcita
  • 150 g mascarpone
  • 6 linguri sirop menta
  • 4-5 linguri zahar daca nu folosim frisca dulce
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu menta si mascarpone:

Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul  si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina si praful de copt amestecand usor.

Turnam copozitia intr- o tava de tort cu diametru de 24 cm tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la foc mediu aproxinativ 20 minute.  

Crema: Mixam  frisca lichida sau smantana cu zaharul.Adaugam mascarponele si siropul de menta si mai mixam un minut. Peste blatul rece intindem crema apoi glazura obtinuta din ciocolata topita cu frisca.

TIPS-URI

1

Eu nu am avut sirop de menta si am folosit crema de la o ciocolata cu crema de menta.Acesta este motivul pentru care crema mea nu are o culoare verzuie. Cu ajutorul unui paharel am portionat blatul , pe fiecare bucatica am pus crema si am decorat cu glazura.Pentru glazura am folosit ciocolata cu menta.Portionand astfel prajitura mi - a mai ramas crema pe care am pus- o pe biscuiti ornand - o cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu menta si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa pentru vara