Prajiturele cu menta si mascarpone

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 3581 vizualizari

 

Desi nu ma dau in vant dupa menta aceste prajiturele chiar mi- au placut.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt un praf de sare
  • o lingurita praf de copt

  • Crema:
  • 200 g smantana sau frisca indulcita
  • 150 g mascarpone
  • 6 linguri sirop menta
  • 4-5 linguri zahar daca nu folosim frisca dulce
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu menta si mascarpone:

Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul  si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina si praful de copt amestecand usor.

Turnam copozitia intr- o tava de tort cu diametru de 24 cm tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la foc mediu aproxinativ 20 minute.  

Crema: Mixam  frisca lichida sau smantana cu zaharul.Adaugam mascarponele si siropul de menta si mai mixam un minut. Peste blatul rece intindem crema apoi glazura obtinuta din ciocolata topita cu frisca.

TIPS-URI

1

Eu nu am avut sirop de menta si am folosit crema de la o ciocolata cu crema de menta.Acesta este motivul pentru care crema mea nu are o culoare verzuie. Cu ajutorul unui paharel am portionat blatul , pe fiecare bucatica am pus crema si am decorat cu glazura.Pentru glazura am folosit ciocolata cu menta.Portionand astfel prajitura mi - a mai ramas crema pe care am pus- o pe biscuiti ornand - o cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu menta si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida "Duminica"