Prajiturele cu menta si mascarpone

de GeorgiG in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 1460 vizualizari

 

Desi nu ma dau in vant dupa menta aceste prajiturele chiar mi- au placut.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt un praf de sare
  • o lingurita praf de copt

  • Crema:
  • 200 g smantana sau frisca indulcita
  • 150 g mascarpone
  • 6 linguri sirop menta
  • 4-5 linguri zahar daca nu folosim frisca dulce
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu menta si mascarpone:

Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul  si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina si praful de copt amestecand usor.

Turnam copozitia intr- o tava de tort cu diametru de 24 cm tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la foc mediu aproxinativ 20 minute.  

Crema: Mixam  frisca lichida sau smantana cu zaharul.Adaugam mascarponele si siropul de menta si mai mixam un minut. Peste blatul rece intindem crema apoi glazura obtinuta din ciocolata topita cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am avut sirop de menta si am folosit crema de la o ciocolata cu crema de menta.Acesta este motivul pentru care crema mea nu are o culoare verzuie. Cu ajutorul unui paharel am portionat blatul , pe fiecare bucatica am pus crema si am decorat cu glazura.Pentru glazura am folosit ciocolata cu menta.Portionand astfel prajitura mi - a mai ramas crema pe care am pus- o pe biscuiti ornand - o cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu menta si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

27.04.2015, 10:16

Gherca Daniela 1

27.04.2015, 11:25

Gicuta69 1

27.04.2015, 12:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Chocolate Banana Cake(Prajiura cu ciocolata si banane)