Prajiturele de Craciun

de RuxyRux in Prajituri, 17 Dec 2010 | 6622 vizualizari

 

Tot din capitolul prajiturilor pentru Craciun am facut astazi din biscuiti, banana si ciocolata niste dulciuri delicioase.

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare biscuti petit beurre( 250 gr)
  • 2 banane
  • 6 linguri pline de crema de trufe de ciocolata :
  • crema de trufe de ciocolata:
  • 3 ciocolate( una neagra si doua cu lapte )
  • 100 gr unt
  • 150 gr frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele de Craciun:

Se fac pudra biscuitii la blender. Se mixeaza banana( se face ca o crema) Se amesteca totul cu 6 linguri pline de crema de trufe.


Crema de trufe:


Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si ciocolata la topit( beau-marin).


Cand este topita, luam ibricul de pe foc si racim cateva minute.


Punem din nou ibricul pe foc si adaugam si frisca. Amestecam foarte bine si adaugam si untul. Mixam bine de tot si adaugam si zaharul.


Dam la rece si apoi o folosim la prajituri.( iese o cantitate destul de mare de crema).


Dupa ce am pus in compozitie si crema de ciocolata, punem o jumatate de fiola de esenta de vanilie si o lingurita de esenta de rom, formam apoi un aluat numai bun de intins. Pana se formeaza aluatul, mai este nevoie sa mai adaugam faina de biscuiti.


Intindem aluatul decupam diverse forme si apoi pudram cu faina de biscuiti. Dam la rece... sunt atat de yamyyyyy!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

20.12.2010, 08:51

bine arata

kamy 1

20.12.2010, 19:32

ce dragalase 5f

RuxyRux 1

20.12.2010, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura - Cap de turc