Prajiturele de Craciun

de RuxyRux in Prajituri, 17 Dec 2010 | 8513 vizualizari

 

Tot din capitolul prajiturilor pentru Craciun am facut astazi din biscuiti, banana si ciocolata niste dulciuri delicioase.

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare biscuti petit beurre( 250 gr)
  • 2 banane
  • 6 linguri pline de crema de trufe de ciocolata :
  • crema de trufe de ciocolata:
  • 3 ciocolate( una neagra si doua cu lapte )
  • 100 gr unt
  • 150 gr frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele de Craciun:

Se fac pudra biscuitii la blender. Se mixeaza banana( se face ca o crema) Se amesteca totul cu 6 linguri pline de crema de trufe.

Crema de trufe:

Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si  ciocolata la topit( beau-marin).

Cand este topita, luam ibricul de pe foc si racim cateva minute.

Punem din nou ibricul pe foc si adaugam si frisca. Amestecam foarte bine si adaugam si untul. Mixam bine de tot si adaugam si zaharul.

Dam la rece si apoi o folosim la prajituri.( iese o cantitate destul de mare de crema).

Dupa ce am pus in compozitie si crema de ciocolata, punem o jumatate de fiola de esenta de vanilie si o lingurita de esenta de rom, formam apoi un aluat numai bun de intins. Pana se formeaza aluatul, mai este nevoie sa mai adaugam faina de biscuiti.

Intindem aluatul decupam diverse forme si apoi pudram cu faina de biscuiti. Dam la rece... sunt atat de yamyyyyy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt