Prajiturele de Craciun

de Bunica in Prajituri, 28 Noi 2009 | 16765 vizualizari

 

Reteta din caietul de bucate

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 80 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 vf de lingurita coaja rasa de lamiie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele de Craciun:

Se mixeaza untul cu zaharul pina ce se face o pasta, apoi se adauga galbenusurile de la cele 2 oua (nu aruncati albusurile), aromele, mixind in continuare. Se pune si faina, toata cantitatea, si se mixeaza pina se face aluatul.

Aluatul se intinde ca o foaie de0,5 cm. grosime si se taie cu diverse forme, care se ung cu albusul de la ou (care se bate supma inainte)

Daca vrei sa faci covrigei, tai aluatul cu un pahar, iar mijlocul cu degetarul.

Se baga in cuptorul deja incins si se lasa circa 10-15 minute, pina se rumenesc usor pe margini.

TIPS-URI

1

am ornat prajiturelele cu "Ornamente colorate de la Dr. Oetker"

2

"Bilutele de ciocolata" de la Orlando's pot simula globuletzele in ornarea bradutilor

3

covrigeii Linzt se orneaza cu nuca pisata marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Teo 1

29.11.2009, 21:21

pana va vin colindatorii....o sa repetati reteta de 10 ori.

Bunica 1

29.11.2009, 21:26

Depinde de cate ori o cer nepotii,

b3b_dulshe 1

23.12.2009, 18:22

sunt ff bune am facut si eu ... simplu si bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri