Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Mar 2022 | 2797 vizualizari

 

Uneori prietenii imi dau idei cum sa-mi ''botez fonfleurile'', deci uite ca asa au aparut Pokemonii romanesti cu ciocolata belgiana :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • foaie de bezea cu nuca
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • Mousse de ciocolata alba Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 80 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina+ 30 ml apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer
  • Mousse de ciocolata neagra Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 80 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 10 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer
  • Pentru stratul de mijloc
  • piersici din compot taiate cubulete mici
  • 150 ml sirop de piersici ( eu am facut asta toamna din piersici de toamna, puteti inlocui cu apa+ zahar)
  • 400 ml apa
  • 2 pliculete de top gel
  • Forme de silicon, diverse marimi si forme sau se poate face si intr-o singura forma de tort, la alegere
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra:

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt am intins compozitia si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat 10 min apoi am redus focul spre mic lasand sa se usuce foaia de bezea cu nuca. Am scos din cuptor si am decupat rotunduri la dimensiunea formelor.

Frisca : 500 ml smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o lejer, apoi am impartit-o in doua, pentru fiecare mousse in parte.

Mousse de ciocolata alba : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus 2 galbenusuri, 80 ml lapte si 1 lingura de zahar pudra, am omogenizat, am adaugat si ciocolata alba. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat gelatina hidratata. Am lasat cca 5 -6 min sa se ma iraceasca compozitia si am adaugat 250 g frisca batuta lejer, am omogenizat bine. Am luat cu o lingura compozitia si am pus in fiecare forma ( am avut un numar de 26 forme diverse). Am dat la congelator formele cca 15 min.

Cat timp au stat formele la congelator, am taiat piersicile cubulete mici si intr-un ibric am pus siropul, apa si continutul pliculetelor Top gel. Am pus pe foc ibricul si am fiert pana a inceput sa se ingroase, apoi am amestecat bine sa se mai raceasca. Am scos formele de la congelator, am asezat un strat de cubulete de piersica in fiecare forma, apoi am turnat un strat de sirop fiert. Am lasat formele pe masa cat timp am facut mousse-ul de ciocolata neagra, se intareste foarte repede.

Mousse de ciocolata neagra :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus 2 galbenusuri, 80 ml lapte si 1 lingura de zahar pudra, am omogenizat, am adaugat si ciocolata neagra. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat gelatina hidratata. Am lasat cca 5 -6 min sa se mairaceasca compozitia si am adaugat 250 g frisca batuta lejer, am omogenizat bine. Am luat cu o lingura din compozitie si am pus in fiecare forma, la final am pus un cerculet de bezea cu nuca, am apasat usor sa se faca aderenta. Am dat formele la congelator pentru cel putin 7-8 ore sau peste noapte. cand sunt bine congelate se scot usor din forme, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se pot servi sau se pot servi si asa inghetate, gen inghetata . Sub orice forma este un desert delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si capsuni