Prajiturele din gris cu nuca de cocos

de laura_n in Prajituri, 29 Aug 2012 | 8139 vizualizari

 

Am gasit o reteta indiana de prajiturele din gris si cocos. Nu m-am putut abtine si am modificat putin reteta, dar sunt excelente. Va recomand sa incercati si sa imi impartasiti parerea voastra. Un singur lucru va mai spun: se topesc in gura !

 

INGREDIENTE

  • 230 gr gris
  • 300 gr zahar (reteta originala impunea 450 gr, dar mi s-a parut foarte mult)
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 400 ml lapte cocos (o cutie) (reteta originala impunea 600 ml apa)
  • 200 ml apa
  • 100 gr unt
  • 1 lingura mac
  • vanilie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele din gris cu nuca de cocos:

Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia).


Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de vanilie si am amestecat iar pana s-a topit untul. Am mai lasat cateva minute apoi am luat vasul de pe foc.


Am turnat toata compozitia intr-un vas termorezistent si am lasat sa se raceasca. Am dat la frigider pana a doua zi si apoi am taiat cubulete din compozitie pe care le-am tavalit in nuca de cocos sau le-am pudrat cu scortisoara.


Sunt delicioase, se topesc in gura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele din gris cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

laura_n 1

29.08.2012, 21:13

Simo...ce inseamna dieta ?
nu se pune una...hai doua

lilik 1

29.08.2012, 22:54

laura_n 1

30.08.2012, 09:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca