Prajiturele fine

de Lavinia in Prajituri, 5 Feb 2014 | 8076 vizualizari

 

Un fel de fulgi de nea mai fini sa zic asa...Sunt atat de delicati incat se topesc in gura si te cuceresc de la prima inghititura :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua mari
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri praf de budinca cu gust de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 180 ml lapte dulce
  • 1/2 plic budinca de capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/decor:

  • fulgi de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 vf cutit colorant roz(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele fine:

Separa albusurile de galbenusuri.


mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri.


Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le in prealabil.


Adauga lingura cu lingura mixul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava (24 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)


Amesteca budinca de capsuni cu zaharul si laptele fierbinte.


Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa apoi lasa-l la racit.


mixeaza untul moale la temperatura camerei cu esenta de vanilie apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza marginile apoi taie blatul in cubulete mici de cca 3 cm .


Fiecare cubulet taie-l in doua pe orizontala si umple-l cu un strat fin de crema.


Unge si marginile cu crema apoi tavaleste-le prin nuca de cocos.


Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi adauga colorantul roz.


Pune cate o lingurita de glazura pe fiecare patratel apoi baga la frigider peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele fine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Ela68 1

01.04.2014, 12:24

imi place si descrierea si suna interesant, chiar ca se topesc in gura

Lavinia 1

01.04.2014, 13:22

Multumesc

Xandrinne 1

20.04.2015, 17:25

Minunate!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Romanita