Prajiturele fine

de Lavinia in Prajituri, 5 Feb 2014 | 9118 vizualizari

 

Un fel de fulgi de nea mai fini sa zic asa...Sunt atat de delicati incat se topesc in gura si te cuceresc de la prima inghititura :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua mari
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri praf de budinca cu gust de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 180 ml lapte dulce
  • 1/2 plic budinca de capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/decor:

  • fulgi de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 vf cutit colorant roz(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele fine:

Separa albusurile de galbenusuri.


Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri.


Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le in prealabil.


Adauga lingura cu lingura mixul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava (24 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)


Amesteca budinca de capsuni cu zaharul si laptele fierbinte.


Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa apoi lasa-l la racit.


Mixeaza untul moale la temperatura camerei cu esenta de vanilie apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza marginile apoi taie blatul in cubulete mici de cca 3 cm .


Fiecare cubulet taie-l in doua pe orizontala si umple-l cu un strat fin de crema.


Unge si marginile cu crema apoi tavaleste-le prin nuca de cocos.


Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi adauga colorantul roz.


Pune cate o lingurita de glazura pe fiecare patratel apoi baga la frigider peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele fine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Ela68 1

01.04.2014, 12:24

imi place si descrierea si suna interesant, chiar ca se topesc in gura

Lavinia 1

01.04.2014, 13:22

Multumesc

Xandrinne 1

20.04.2015, 17:25

Minunate!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert piscoturi umplute cu crema de vanilie