Prajituri cu fructe

de Bucataras in Prajituri, 28 Apr 2009 | 9984 vizualizari

 

Marius si Alin reprezinta baietii in acest spectaculos concurs. Sa vedem ce sansa vor avea.

 

INGREDIENTE

  • 150g de iaurt gras
  • 200g de smantana dulce
  • Un compot de ananas (400g)
  • 70 gr de unt
  • Blatul pentru prajitura este unul cumparat din comert (blat pentru tort)
  • Un praf pentru jeleu
  • crema tip diplomat:
  • 3 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Frisca
  • Esenta vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu fructe:

Blatul se aseaza intr-o forma rotunda de carton, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine.


Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70 ml compot. Se ia vasul de pe foc si se toarna compozitia peste blat. Blatul se da la rece pana se face crema.


Separat intr-un vas se prepara crema tip diplomat


Se fierb ouale cu zaharul pana ce face o spuma. Dupa ce s-au mai racit se adauga gelatina care a fost inmuiata in apa (100 ml) calduta se amesteca bine si se rastoarna peste frisca care a fost batuta bine.


O parte din fructe se taie cubulete pentru crema si se pun la scurs intr-o farfurie.

Separat intr-un vas pentru mixer se pune crema, smantana de la frigider si apa rece si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza, apoi se adauga si iaurtul de la frigider, apoi se mai mixeaza 30 de secunde. Crema se amesteca cu cubuletele de fructe . Peste crema se orneaza cu restul de fructe ramase.


Intr-un vas se incalzesc 250 ml de compot de ananas, apoi se ia de pe foc si se adauga praful pentru jeleu. Compozitia se omogenizeaza bine si se raceste mestecand continuu cu o lingura timp de 5 minute. Jeleul putin caldut se rastoarna peste prajitura.

Dupa preparare, prajitura se da la frigider pentru cam aproximativ 2.5 ore.


Pentru cea de a doua prajitura ingredientele si modalitatea de preparare sunt la fel difera doar tipul de fruct (Piersici).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Laly 1

01.07.2010, 00:15

Pai daca sunt prima primesc portie dubla?

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine