Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Marius si Alin reprezinta baietii in acest spectaculos concurs. Sa vedem ce sansa vor avea.
Blatul se aseaza intr-o forma rotunda de carton, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine.
Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70 ml compot. Se ia vasul de pe foc si se toarna compozitia peste blat. Blatul se da la rece pana se face crema.
Separat intr-un vas se prepara crema tip diplomat
Se fierb ouale cu zaharul pana ce face o spuma. Dupa ce s-au mai racit se adauga gelatina care a fost inmuiata in apa (100 ml) calduta se amesteca bine si se rastoarna peste frisca care a fost batuta bine.
O parte din fructe se taie cubulete pentru crema si se pun la scurs intr-o farfurie.
Separat intr-un vas pentru mixer se pune crema, smantana de la frigider si apa rece si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza, apoi se adauga si iaurtul de la frigider, apoi se mai mixeaza 30 de secunde. Crema se amesteca cu cubuletele de fructe . Peste crema se orneaza cu restul de fructe ramase.
Intr-un vas se incalzesc 250 ml de compot de ananas, apoi se ia de pe foc si se adauga praful pentru jeleu. Compozitia se omogenizeaza bine si se raceste mestecand continuu cu o lingura timp de 5 minute. Jeleul putin caldut se rastoarna peste prajitura.
Dupa preparare, prajitura se da la frigider pentru cam aproximativ 2.5 ore.
Pentru cea de a doua prajitura ingredientele si modalitatea de preparare sunt la fel difera doar tipul de fruct (Piersici).
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola