Prajiturica Grony

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Apr 2011 | 7938 vizualizari

 

Aceasta prajitura delicioasa am facut-o cu ocazia vizitei mele la firma unde lucrez eu si unde nu am mai fost de cativa ani stand acasa cu bebelusele mele pana ce micuta Teodora a implinit 2 anisori.De pe 25 aprilie trebuie sa merg la serviciu si am zis sa fac o vizita anterior acestei date si sa-mi vad colegii si noul birou, totodata aratandu-le afectiunea mea cu aceasta prajiturica.M-am gandit bine fiindca colegii mei au fost placut surprinsi si eu am fost surprinsa sa aflu ca deja imi stiau pasiunea pentru gatit de pe internet.

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 10 oua proaspete la temperatura camerei,
  • 5 linguri cacao pudra Grande,
  • 200 g zahar Margaritar,
  • 200 g faina alba cernuta, la temperatura camerei,
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu,
  • 40 g unt moale la temperatura camerei,
  • cateva picaturi esenta de rom Dr.Otker
  • o mana de alune rotunde de padure usor prajite inainte intr-o tava la cuptor.
  • Pt.crema :
  • 1 cutie crema mascarpone de 200 g,
  • 400 ml frisca lichida,
  • 1 lingura de zahar pudra,
  • 1 pliculet zahar vanilinat,
  • 1 ciocolata cu trufe si 2 bare de ciocolata cu Irish cream,
  • 1 ciocolata neagra Shoggetten.(eu am gasit la kaufland toate ingredintele pentru crema).
  • Pt.decor:
  • flori de napolitana de la Dr.Otker,
  • glazura duo de la Dr.Otker.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Grony:

Se mixeza la viteza maxima ouale impreuna cu zharaul pana ce-si dubleaza volumul, cam 10 minute cu un mixer bun.Se adauga apoi si untul moale si se mixeaza in continuare .Apoi adaugam prafurile in ploaie (amestecul de faina, cacao si bicarbonat ).Ultima data presaram alunele de padure coapte.Se foloseste o tava dreptunghiulara tapetata pe fund cu hartie de copt si se toarna compozitia.Se coace in cuptorul preincins la foc mediu.Se opreste focul cand blatul trece testul cu scobitoarea, daica infigem si scoatem fara aluat pe ea.Se lasa tava pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa si focul oprit pana se raceste .Abia atunci se scoate si se taie in 2.Atentie mare la taiere din cauza alunelor sa nu rupeti blatul.Cutitul trebuie sa aiba lama lunga, lata si subtire .Se insiropeaza cu un sirop simplu facut din apa cu zahar si esenta de rom.


Pentru crema se mixeeza frisca impreuna cu mascarponele , zaharul si ciocolata (jumatate din cea cu trufe, cele 3 bare din cea cu irish cream si cea neagra shoggetten) usor topita la bain marie sau la cuptorul cu microunde.Apoi se taie in bucatele mici jumatate din ciocolata cu trufe.


Crema se tine la frigider putin inainte de a fi folosita.Apoi se umple cu ea blatul taiat in 2 si insiropat.


Deasupra incalzim galzura duo de la Dr.Otker si o turnam deasupra baltului nostru.


Cu un cutit lung am trasat deja liniile pentru bucatile ce vor fi taiate mai tarziu .Acest lucru ne ajuta sa asezam unde trebuie florile maro din napolitana de la Dr.Otker.Daca nu gasiti puteti folosi si mici fulgi de cereale cu cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Grony" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Lau 1

21.09.2012, 07:54

la multi ani

epurasha2bb 1

02.10.2012, 20:41

multumesc frumos, va pup! *

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!