Praline cu marzipan si nuca

de Strawberries thoughts in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 924 vizualizari

 

Aveam prin casa ceva marzipan ramas de la Pasti si ma tot "impiedicam" de el.
Acum, dupa ce am facut bulgarasii astia de bucurie ;), va trebui sa ma aprovizionez din nou cu marzipan :)).

 

INGREDIENTE

  • 400 g marzipan
  • 150 g samburi de nuca
  • 2 cl lichior de portocale
  • 250 g ciocolata amara 70% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline cu marzipan si nuca:

Punem intr-un robot de bucatarie samburii de nuca impreuna cu marzipanul. Folosind ustensila (cutitul) pt taiere, lasam amesteculsa se mixeze pt 5 minute. Adaugam lichiorulsi il mai mixam inca 3 minute.
Din amestecul obtinut, formam pralinele.

Ciocolata o topim pe bain-marie. Dupa ce ciocolata a devenit lichida, oprim focul si scufundam pralinele de marzipan in ea. Le scoatem pe o tava tapetata cu harie de copt si le lasam peste noapte la temperatura camerei pentru a se intari ciocolata.

Enjoy

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Praline cu marzipan si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Praline cu marzipan si nuca-0
Praline cu marzipan si nuca-1

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

08.05.2014, 10:36

Mmmm...

laura_n

laura_n 1

08.05.2014, 14:38

Panacris

Panacris 1

08.05.2014, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!