Praline Tiramisu

de merisor in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 6722 vizualizari

 

Tare bune si de efect sunt aceste praline.
Si-s simplu de facut.
Sursa mea de inspratie a fost reteta Adinei: http://www.bucataras.ro/retete/praline-tiramisu-37369.html
Multumesc, Adina, pentru delicioasa reteta!

 

INGREDIENTE

  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 1 ceasca cafea tare
  • 1 lingurita amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline Tiramisu:

Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul.


Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea.


Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am trecut-o printr-o sita.


Turnam cafeaua calduta peste piscoturi, amestecam bine compozitia, apoi adaugam mascarponele si omogenizam bine totul.


Acoperim vasul si il dam 30 de minute la rece.


Pe un platou presaram 20-30 de gr cacao.


Cu o lingurita luam din compozitia de praline si cu ajutorul mainilor formam bilute pe care le trecem prin cacao.


Sunt foarte bune si au gust de tiramisu.

 

TIPS-URI

1

Recomand ca pralinele sa fie trecute prin cacao, inainte de a fi servite, altfel se umezeste cacaua si nu mai au aspect placut.

2

Pe cele care au ramas pentru a doua zi, le-am trecut prin nuca si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Panacris 1

23.01.2015, 18:08

Buneee, rapide și delicioase!

geoline 1

19.02.2015, 19:56

bune rau!

miki_a 1

19.02.2015, 20:35

Intr-adevar, foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu caise