Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor

de diaconta in Porc, 9 Iun 2013 | 19947 vizualizari

 

Cam asta am avut noi azi la masa de prânz lângă o ciorbă de fasole verde cu afumătură şi prăjitura Kardinal.Am avut şi o pâine de casă cu cartofi proaspăt scoasă din cuptor,chiar dacă nu a prea fost nevoie de pâine..Am zis să mai postez şi poze cu mâncare nu numai de dulciuri,pentru că până acum numărul reţetelor de dulciuri sunt net superioare celor de mâncare.Asta nu înseamnă că mâncăm doar dulciuri,doar că inventivitatea mea este mai mare când vine vorba de dulciuri,pe când mâncarea se repeta de foarte multe ori,sau sunt reţete uzuale pe care le pregăteşte toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 10 felii ceafa de porc(~1,5 kg)
  • 2 morcovi mari
  • Un borcan ciuperci întregi(220 g)
  • 800 g cartofi noi
  • Ulei
  • Sare,piper,cimbru
  • Fulgi de ardei iute
  • 3 caţei de usturoi
  • Rozmarin
  • Patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor:

Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider.

Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile de carne si morcovul taiat rondele.

Am pus usturoiul,rozmarinul si putina apa.

Am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus la cuptor pâna când carnea s-a înmuiat putin(cam 20 de minute),apoi am luat folia si am pus cartofii dupa ce am pus si pe ei putina sare.

Dupa 15 minute am adaugat  ciupercile si carnea  am pus-o deasupra cartofilor.

La final am pus verdeata.

Am servit cu muraturi dar merg la fel de bine si cu o salata de cruditati.

Eu as fi preferat o salata de sfecla rosie cu hrean,dar nu am avut degeaba pofteam.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 10:54

mmm..delicios pranz

diaconta 1

03.11.2013, 22:05

Krysty,daca peste saptamana este asa mai pe fuga,Duminica ne place sa pregatim ceva ce sa ne placa mult

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu sos de portocale si praz