Praz chinezesc

de Brindusa in Pui, 9 Noi 2010 | 6911 vizualizari

 

Chiar daca unora li se pare ciudat, prazul nu s-a nascut in Oltenia. In toata lumea se gateste cu praz, el inlocuind chiar ceapa in unele mancaruri, pentru ca are o aroma mai subtila. La noi, insa, in general prazul se gateste cu masline. Clasic.

De aceea m-am gandit sa schimb putin si sa fac din praz un stir- fry rapid, care a iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne fara os (curcan,pui, porc) taiata bucati mici, cam de 3-4 cm grosime
  • 5-6 fire de praz, nu foarte groase
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar supa de pui (sau apa)
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 cm radacina ghimbir ras
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 5-6 picaturi sos chilli (sau 1/4 lingurita chilli pudra)
  • orez cu bobul lung, pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz chinezesc:

Taie carnea fasii subtiri (cam de 2- 3 cm) Indeparteaza frunzele verzi de la praz si spala-l. Taie-l rondele subtiri.  Incalzeste uleiul si prajeste in el ghimbirul cam 30 secunde (sa nu se arda) Pune carnea si las-o 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea de porc se lasa mai mult (cam 4 minute pe fiecare parte) Adauga prazul, amesteca si lasa-l 2 minute. Pune vinul, supa, sosul de soia si chilli. Amesteca si lasa la foc mediu pana ce carnea e facuta si sosul format.

Daca sosul e facut, dar carnea nu e gata inca (pentru ca a fost taiata bucati prea mari!), mai pune putina apa si lasa pana cand e patrunsa bine.
Serveste carnea cu orez si sosul de praz.

Garnitura de orez se face ca aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu piept de pui si praz