Praz chinezesc

de Brindusa in Pui, 9 Noi 2010 | 3523 vizualizari

 

Chiar daca unora li se pare ciudat, prazul nu s-a nascut in Oltenia. In toata lumea se gateste cu praz, el inlocuind chiar ceapa in unele mancaruri, pentru ca are o aroma mai subtila. La noi, insa, in general prazul se gateste cu masline. Clasic.

De aceea m-am gandit sa schimb putin si sa fac din praz un stir- fry rapid, care a iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne fara os (curcan,pui, porc) taiata bucati mici, cam de 3-4 cm grosime
  • 5-6 fire de praz, nu foarte groase
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar supa de pui (sau apa)
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 cm radacina ghimbir ras
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 5-6 picaturi sos chilli (sau 1/4 lingurita chilli pudra)
  • orez cu bobul lung, pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz chinezesc:

Taie carnea fasii subtiri (cam de 2- 3 cm) Indeparteaza frunzele verzi de la praz si spala-l. Taie-l rondele subtiri. Incalzeste uleiul si prajeste in el ghimbirul cam 30 secunde (sa nu se arda) Pune carnea si las-o 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea de porc se lasa mai mult (cam 4 minute pe fiecare parte) Adauga prazul, amesteca si lasa-l 2 minute. Pune vinul, supa, sosul de soia si chilli. Amesteca si lasa la foc mediu pana ce carnea e facuta si sosul format.


Daca sosul e facut, dar carnea nu e gata inca (pentru ca a fost taiata bucati prea mari!), mai pune putina apa si lasa pana cand e patrunsa bine.

Serveste carnea cu orez si sosul de praz.


Garnitura de orez se face ca aici

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

elena1988 1

10.11.2010, 18:41

Laly 1

10.11.2010, 22:05

Buuuuuuuuuun

MIUTA 1

10.11.2010, 22:56

Foarte bine arata si nu ma indoiesc ca e si foarte bun....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui umplute cu ciuperci, praz si branza