Praz cu masline

de Toamna07 in Mancaruri de post, 9 Dec 2013 | 1974 vizualizari

 

O mancare pefecta pentru o cina vegetariana .
Este pentru prima data cand gatesc acest fel de mancare.Nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa.:)
Reteta din revista Good Food.

 

INGREDIENTE

  • 4 fire de praz cu tija alba cat mai lunga,taiate in bucati mici
  • 1 ceapa medie, taiata solzisori
  • 200 g masline negre pe care le intepam cu o scobitoare
  • 250 g suc de rosii
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita de zahar
  • sare si piuper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Se curata, se spala si se taie prazul.


Se calesc ceapa si prazul in 4-5 linguri de ulei, la foc mic, pana se inmoaie, intr-un vas termorezistent pentru cuptor. Se toarna sosul de tomate si, eventual, se mai adauga putina apa ca mancarea sa iasa mai zemoasa. Se adauga maslinele, se acopera vasul cu un capac si se mai lasa la fiert 10 minute. Adaugam dupa gust sarea, piperul, foaia de dafin, zaharul si se mai lasa 5 minute la fiert.


Se ia vasul de pe foc si se introduce la cuptor incins pentru 10 minute.


Se scot foile de dafin, presaram patrunjel si se serveste mancarea de praz fierbinte, cu paine taraneasca alaturi.



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

tanyapatap 1

09.12.2013, 16:00

MotanLaOale 1

10.12.2013, 00:34

danakarin 1

10.12.2013, 06:11

O mancarica buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita