Pregatirea icrelor negre, pentru consum

de Ina in Peste, 27 Ian 2012 | 40101 vizualizari

 

Nu este chiar o reteta, dar m-am gandit ca vor fi si alte fete care, atunci cand vor "pune mana " pe asemenea marfa, nu vor sti ce sa faca cu ea ( ca nici eu n-am stiu :"> )
In seara de dinaintea plecarii noastre in concediul de anul trecut, cineva striga la poarta si ne ruga sa cumparam niste peste, ca are nevoie de bani. Initial am refuzat, n-aveam timp de peste, dar cand am vazut ca este cega si o vindea si ieftin, m-am razgandit :D. Cum eram ocupata cu bagajele, am bagat-o direct la ... congelat. Mare mi-a fost mirarea, cand i-a venit randul la gatit, sa constat ca era plina de icre ( negre, evident). Nu preparasem niciodata icre negre pentru consum, asa ca mi-am sunat nepotul , pescar de soi ;) , care m-a luminat .

 

INGREDIENTE

  • icre negre
  • sare pentru saramura
  • strecuratoare cu ochiuri mari
  • strecuratoare / sita cu mici
  • vase
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pregatirea icrelor negre, pentru consum:

Am facut mai intai o saramura tare dintr-un litru de apa si un pumn de sare grunjoasa, amestecand-o pana s-a topit bine sarea. Intr-un vas adanc am pus icrele , pe care le-am acoperit cu saramura si le-am lasat cca 20-30 minute. Am desfacut usor camasa de pe icre, pentru ca saramura sa patrunda mai bine. Le-am trecut apoi printr-o strecuratoare cu ochiuri mari ( pentru a nu sparge boabele de icre ) , ajutand cu mana pentru ca in sita sa ramana doar camasa ce imbraca aglomerarile de icre.

Dupa aceea , ajutandu-ma de o sita cu ochiuri fine, am eliminat excesul de saramura, pastrand intr-un borcan doar boabele de icre.

Se pot pastra mai multe luni la frigider, servindu-le cand ne e pofta ( barbatii le pot servi langa o tarie  :D )

Chiar daca icrele de cega sunt micute, va asigur ca-s delicioase, pe paine prajita, unsa cu unt.

TIPS-URI

1

Cand le treci prin sita pentru indepartarea pungii in care se afla, nu le presa prea tare, pentru a nu sparge boabele de icre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pregatirea icrelor negre, pentru consum" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu jambon si icre negre