Doradă în crustă de sare

de elucubratiiculinare in Peste, 6 Ian 2015 | 1241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți doradă
  • 2-4 felii de lămâie
  • 2-4 fire mărar
  • 1,5-2 kg sare grunjoasă
  • felii de lămâie
  • pentru garnitură
  • frunze de salată verde
  • 200 ml vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doradă în crustă de sare:

Se spală bine peștele după ce s-a eviscerat.


Se încinge cuptorul la 220 grade C.


Fiecare pește se umple cu felii de lămâie și fire proaspete de mărar verde - am menționat 2-4 în funcție de mărimea lor.


Într-o formă termorezistentă punem sare cât să stea peștele deasupra - asta în cazul în care folosiți un vas mai mare. Eu am preferat să folosesc un vas în care să nu intre foarte multă sare.


Sarea trebuie să fie groasă de minim 1 cm.


Aranjăm peștele și acoperim cu sare.


Stropim cu 200 ml vin alb și dăm la cuptor pentru aprox o oră sau până se rumenește bine sarea.


Eu am ales varianta în care se pune vin, dar se puteau folosi albușuri de ou bătute (vreo 3-4) și amestecate cu sare.


Sincer cam de la jumătatea timpului mă tot uitam în cuptor să văd dacă este vreun semn de rumenire.


Se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească minim 5 minute.


Apoi folosind un ciocan sau un bătător de șnițele spargem ușor sarea.


Eu am avut un șoc, am crezut că s-a terminat peștele meu, că nu mai am cum să-l scot din acea sare.


Dar cu un pic de răbdare, am reușit să scot peștele.


Se pune pe un platou, ornat cu salată verde și felii de lămâie.


Pentru că eu eram înnebunită să pap atât pielița cât și capul, am fost supărată la început, dar când am gustat din file, am rămas fără grai.


Am fost uimită cât de bun a fost.


File-ul se stropește cu zeamă de lămâie.


Atenție mare la curățare, pentru că dacă se atinge file-ul de sare, o să aveți nevoie de ceva vin alb să vă stingeți setea.


Poftă bună!


PS: Este un pic de muncă, dar merită făcut măcar o dată pe lună :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Doradă în crustă de sare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

07.01.2015, 09:22

Interesant,trebuie incercat

marcela1979 1

08.01.2015, 01:39

mirela0911 1

08.01.2015, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de legume la cuptor