Pregatirea icrelor negre, pentru consum

de Ina in Peste, 27 Ian 2012 | 21866 vizualizari

 

Nu este chiar o reteta, dar m-am gandit ca vor fi si alte fete care, atunci cand vor "pune mana " pe asemenea marfa, nu vor sti ce sa faca cu ea ( ca nici eu n-am stiu :"> )
In seara de dinaintea plecarii noastre in concediul de anul trecut, cineva striga la poarta si ne ruga sa cumparam niste peste, ca are nevoie de bani. Initial am refuzat, n-aveam timp de peste, dar cand am vazut ca este cega si o vindea si ieftin, m-am razgandit :D. Cum eram ocupata cu bagajele, am bagat-o direct la ... congelat. Mare mi-a fost mirarea, cand i-a venit randul la gatit, sa constat ca era plina de icre ( negre, evident). Nu preparasem niciodata icre negre pentru consum, asa ca mi-am sunat nepotul , pescar de soi ;) , care m-a luminat .

 

INGREDIENTE

  • icre negre
  • sare pentru saramura
  • strecuratoare cu ochiuri mari
  • strecuratoare / sita cu mici
  • vase
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pregatirea icrelor negre, pentru consum:

Am facut mai intai o saramura tare dintr-un litru de apa si un pumn de sare grunjoasa, amestecand-o pana s-a topit bine sarea. Intr-un vas adanc am pus icrele , pe care le-am acoperit cu saramura si le-am lasat cca 20-30 minute. Am desfacut usor camasa de pe icre, pentru ca saramura sa patrunda mai bine. Le-am trecut apoi printr-o strecuratoare cu ochiuri mari ( pentru a nu sparge boabele de icre ) , ajutand cu mana pentru ca in sita sa ramana doar camasa ce imbraca aglomerarile de icre.


Dupa aceea , ajutandu-ma de o sita cu ochiuri fine, am eliminat excesul de saramura, pastrand intr-un borcan doar boabele de icre.


Se pot pastra mai multe luni la frigider, servindu-le cand ne e pofta ( barbatii le pot servi langa o tarie :D )


Chiar daca icrele de cega sunt micute, va asigur ca-s delicioase, pe paine prajita, unsa cu unt.

 

TIPS-URI

1

Cand le treci prin sita pentru indepartarea pungii in care se afla, nu le presa prea tare, pentru a nu sparge boabele de icre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pregatirea icrelor negre, pentru consum" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

danakarin 1

27.01.2012, 21:56

caviar!!!

Lau 1

28.01.2012, 12:01

interesat

jolygina 1

29.01.2012, 12:10

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu icre negre de capelin si somon fume