Pricomigdale

de Ina in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 14757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • putina esenta de migdale
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g samburi de caisa
  • 50 g alune prajite nesarate
  • 2 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • fructe de goji ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa  mixam pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Este de preferat sa batem albusurile deasupra unui vas cu apa clocotita. Se adauga nucile, alunele, samburii de caisa ( toate prajite si maruntite ), faina si esenta de migdale.

Intr-o tava, pe hartie de copt  punem cu lingurita gramajoare din compozitia de pricomigdale, luand doar din marginea compozitiei, ca la galuste.  Drept mot am folosit alune si fructe de goji.

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 25 minute. Daca dorim sa obtinem pricomigdale mai crocante, coacem cu usa cuptorului usor intredeschisa , dar vom prelungi timpul de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ina 1

07.06.2013, 14:54

Ia sa-mi dai e-mail-ul sotului, Simona! )

Ina 1

07.06.2013, 14:55

Ma bucur mult ca va plac, si mie mi-au placut mult si chiar am exagerat cu mancatul lor ...

Raisha 1

19.11.2013, 17:48

Foarte bune!! Prajiturile copilariei mele!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Stelute fragede"