Profiterol

de adela1981 in Dulciuri, 2 Mar 2012 | 3799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 coji:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 3 oua ( marimea M)
  • sare
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5  plicuri zahar vanilat
  • 50 gr amidon
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca 
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, se lasa la racit ( eu de obicei o las sa fie doar calduta ) Dupa ce s-a racit putin, adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare foarte bine. Obtineti un aluat ca o pasta, aluatul se pune intr-un pos cu varf mare rotund, (eu am folosit varf mare steluta) si se fac rozete, intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit, pana ce devin usor maronii.


Pentru crema pregatim asa, se pune laptele (fiert inainte) la foc sa se infierbante, intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana ce se albesc, apoi se adauga amidonul si se mixeaza bine. Se ia laptele si se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continu. Se pune iar pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continu. Se lasa la racit, acoperit cu o folie alimentara. Dupa racire se bate frisca si se amesteca cu crema de galbenusuri.


Dupa ce s-au copt cojile, se lasa la racit si se taie capac, dar nu foarte mare, sau, daca aveti, varf de umplut, este mai usor, infingeti varful in coji si umpleti cu crema. In crema ramasa, se adauga cacao si se subtieaza cu 2-3 linguri de lapte, sa fie ca un sos si se toarna peste cojile umplute (se imparte la fiecare, mie mi-a ajuns toata crema, daca doriti sa innoate in crema :)) mariti cantitatile la crema )


Pofta dulce!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Criss 1

03.03.2012, 07:44

iri_iri 1

03.03.2012, 08:12

Dana_Retetegg 1

03.03.2012, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol