Profiterol

de Lavinia in Dulciuri, 8 Dec 2012 | 8295 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 ml apa
  • 200 g unt/margarina
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300-330 g faina
  • 8 oua

Crema:

  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • 100 ml frisca lichida

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pentru aluat am pus apa la fiert cu vanilia,cand a dat un clocot am adaugat untul si sarea si am asteptat sa fiarba iar.Am luat de pe foc,am adaugat faina si am amestecat pana nu s-a mai lipit de peretii oalei.


Am lasat sa se racoreasca putin dupa care am adaugat treptat cate un ou si am amestecat bine.Am format gogosele mici si le-am copt pana s-au aurit.


Pentru crema am pus laptele la fiert cu esenta de vanilie.Intre timp am frecat galbenusurile cu zaharul,am adaugat amidonul ,faina si laptele fierbinte in fir subtire dupa care am pus din nou pe foc mic si am amestecat continuu pana s-a ingrosat.Cand s-a racorit am adaugat zaharul vanilat si frisca putin batuta.


Am taiat capacelele,am umplut gogosele cu crema si le-am decorat cu glazura de ciocolata!










 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Lavinia 1

10.12.2012, 10:38

multumesc

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 18:53

de profiterol chiar mi-e pofta ... nu am mai mancat de mult

ralu_ca 1

04.12.2013, 14:04

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol