Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel

de adasev12 in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 6953 vizualizari

 

am mai facut profiterol...dar acum aveam pofta si de ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • o punga bigne-uri ( nu le fac ca nu are rost)
  • o budinca de caramel cu toping de carame
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 albusuri de ou
  • inghetata , de care va palce ( eu am combinat de data aceasta de frisca cu toping de fructe de padure)
  • 2 ciocolati, una amaruie una cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel:

mai inatai am facut budinca si am dat-o la rece.


am batut trisca spuma tare.


am batut si albusurile cu 3 lg zahar , la fel spuma tare


cand s-a racit budinca am amestecat-o cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca.


am umplut bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua parti fiecare bigne pt a se umple bine.


am lasat deoparte.


am topit apoi ciocolatile cu o lg de unt si lapte, cam 50 ml, depinde...cam cat sa iasa o glazura potrivita...nici tare nici prea subtire.


cand s-a racit suficient sa pot suporta la deget, am luat fiecare bigne si l-am tavalit prin glazura bine.


am pus pe platou si am lasat la frigider pana azi .


se serveste in cupe , cate trei bigne-uri , un strat de inghetata si deasupra frisca, cu toping de caramel.


pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

adasev12 1

08.03.2011, 00:06

maria clauida....
dia....dar cine a zis ca trebuie sa rezisti? ia si papa iubita, cu placere....

adry88 1

11.06.2011, 17:04

ce bunatate

Sim0na 1

02.03.2012, 10:44

O bomba calorica de care nu m-as deslipi pana n-as goli paharul! DELICIOS!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu 2 creme