Profiterol cu inghetata

de Adele in Prajituri, 11 Apr 2015 | 2610 vizualizari

 

De cand am descoperit minunata reteta de inghetata a Inei, am prins curaj sa ma joc un pic asa .

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata:
  • 200 ml frisca lichida.
  • 4 oua .
  • 1 esenta vanilie.
  • 1 plic budinca caramel.+ 100 ml lapte+2 linguri caramel
  • 100 gr zahar.
  • 1 varf lingurita sare.
  • Gogosele bigne 100 gr.
  • Ganache de ciocolata.:
  • 50 gr ciocolata amara.
  • 2 linguri cacaoa amara.
  • 50 ml frisca lichida.
  • Decor:
  • frisca.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata:

Se incepe prin pregatirea compozitiei de inghetata, pentru inceput se pune o oala cu 100 ml lapte la incalzit, intr-un vas mic se amesteca praful de budinca cu 2 linguri zahar si se adauga peste lapte. Se amesteca bine pana devine omogen, se adauga si caramelul si se lasa la racit.


Se separa galbenusurile de albusuri, dupa care se mixeaza albusurile intr-un vas cu un pic de sare si jumatate de zahar adaugat treptat, pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas si esenta de vanilie pana devin spuma, dupa care se toarna peste albusurile mixate, se amesteca cu o paleta de jos in sus si se incorporeaza bine. Se mixeaza si frisca, jumatate se incorporeaza cu prima compozitia, frisca ramasa se mixeaza bine cu crema caramel pana devine spumoasa, dupa care se incorporeaza cu compozitia precedenta.


Crema obtinuta se pune intr-un sac a posh, se gauresc gogoselele de bigne si se umplu fiecare, se aseaza intr-un vas se acopera si se dau la congelator cateva ore.


Se pregateste crema ganache de ciocolata: pe baie de aburi se pune la incalzit frisca lichida amestecata cu cacaoa, se adauga si ciocolata amara si se amesteca pana se topeste.


Le scoateti cu 15-20 minute inainte de a le servi, le treceti prin ganache si le lasati alte 5 minute.


Se servesc cu frisca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Adele 1

13.04.2015, 11:35

Corinuta

Rocsi 1

13.04.2015, 19:34

Nu refuz

Adele 1

13.04.2015, 20:07

Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Profiterol