Prune umplute cu nuci

de Ksenya in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 1522 vizualizari

 

O reteta  foarte veche dar care  trebuie musai incercata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune uscate fara samburi
  • miez de nuca cat cer prunele
  • o cana vin rosu
  • o cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml smantana dulce, eu am folosit LaDorna
  • 1 ligura de zahar pentru frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune umplute cu nuci:

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie. Umplem prunele cu nuca si le dam deoparte.


Intr-o cratita punem vinul rosu cu zaharul si cu un plic zahar vanilat si lasam la fiert cam 15 minute, adaugam prunele umplute si lasam la foc pana da 2-3 clocote, dam deoparte si lasam la rece, pana prunele sunt complet reci. Distribuim in cupe sau pe un platou un pic mai adanc.


Separat batem smantana cu o lingura de zahar si cu un plic de zahar vanilat pana obtinem frisca. Ornam platoul cu frisca, iar deasupra cu nuca macinata.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

puteti umple prunele si cu migdale

2

puteti adauga esente rom, migdale... de care va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune umplute cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

21.07.2017, 11:36

Interesanta reteta!

oanapl 1

21.07.2017, 23:15

Super idee!

noiinbucatarie 1

22.07.2017, 16:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prune uscate pentru masa festiva