Prune umplute cu nuci

de Ksenya in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 871 vizualizari

 

O reteta  foarte veche dar care  trebuie musai incercata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune uscate fara samburi
  • miez de nuca cat cer prunele
  • o cana vin rosu
  • o cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml smantana dulce, eu am folosit LaDorna
  • 1 ligura de zahar pentru frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune umplute cu nuci:

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie. Umplem prunele cu nuca si le dam deoparte.

Intr-o cratita punem vinul rosu cu zaharul si cu un plic zahar vanilat si lasam la fiert cam 15 minute, adaugam prunele umplute si lasam la foc  pana da 2-3 clocote, dam deoparte si lasam la rece, pana prunele sunt complet reci. Distribuim in cupe sau pe un platou un pic mai adanc.

Separat batem smantana cu o lingura de zahar si cu un plic de zahar vanilat pana obtinem frisca. Ornam platoul cu frisca, iar deasupra cu nuca macinata.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

puteti umple prunele si cu migdale

2

puteti adauga esente rom, migdale... de care va plac.

RETETA IN IMAGINI

Prune umplute cu nuci-0
Prune umplute cu nuci-1
Prune umplute cu nuci-2
Prune umplute cu nuci-3
Prune umplute cu nuci-4
Prune umplute cu nuci-5
Prune umplute cu nuci-6
Prune umplute cu nuci-7

COMENTARII (21)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

24.01.2016, 18:46

Super

ancutsa

ancutsa 1

17.07.2016, 16:46

Minunata reteta ta!

navidad_2017

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:32

Amintiri din copilarie... Eu le stiu servite cu smantina grasa si groasa, neindulcita (siropul de vin e f dulce) si presarate cu scortisoara.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!