Prune umplute cu nuci

de Ksenya in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 1283 vizualizari

 

O reteta  foarte veche dar care  trebuie musai incercata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune uscate fara samburi
  • miez de nuca cat cer prunele
  • o cana vin rosu
  • o cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml smantana dulce, eu am folosit LaDorna
  • 1 ligura de zahar pentru frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune umplute cu nuci:

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie. Umplem prunele cu nuca si le dam deoparte.


Intr-o cratita punem vinul rosu cu zaharul si cu un plic zahar vanilat si lasam la fiert cam 15 minute, adaugam prunele umplute si lasam la foc pana da 2-3 clocote, dam deoparte si lasam la rece, pana prunele sunt complet reci. Distribuim in cupe sau pe un platou un pic mai adanc.


Separat batem smantana cu o lingura de zahar si cu un plic de zahar vanilat pana obtinem frisca. Ornam platoul cu frisca, iar deasupra cu nuca macinata.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

puteti umple prunele si cu migdale

2

puteti adauga esente rom, migdale... de care va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune umplute cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

21.07.2017, 11:36

Interesanta reteta!

oanapl 1

21.07.2017, 23:15

Super idee!

noiinbucatarie 1

22.07.2017, 16:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prune uscate pentru masa festiva