Pudding insiropat de lamaie

de laylalala in Prajituri, 29 Apr 2010 | 4163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 3 oua, separate
  • 50 gr faina, cernuta
  • 250 ml lapte
  • zahar pudra, pentru pudrare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pudding insiropat de lamaie:

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie, galbenusurile si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand continuu.Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.
Pune compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime, iar vasul termorezistent aseaza-l intr-o tava mai mare.Toarna in tava apa fierbinte pana cand va ajunge la jumatatea vasului cu compozitie.Da totul la cuptor 45-55 minute, pana cand pudding-ul se rumeneste usor deasupra, iar inauntru este moale.Dupa ce este gata, pudreaza pudding-ul cu zahar si serveste-l fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding insiropat de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu capsuni