"Pufoase" cu nuca de cocos

de daniastefania in Prajituri, 14 Apr 2015 | 4294 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1200 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 200 ml iaurt natur
  • 30 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura untura de porc
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 150 g nuca de cocos
  • 4 linguri unt
  • 4-5 linguri zahar
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pufoase" cu nuca de cocos:

Incepem prin a pregati aluatul. Cernem faina.

Intr-un vas punem laptele caldut si dizolvam in el drojdia si zaharul. Adaugam faina, iaurtul, praful de sare si untura. Framantam bine aluatul pana obtinem o bila elastica si nelipiciosa. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Pregatim in acest timp umplutura. Amestecam bine nuca de cocos cu untul si zaharul. Untul l-am pus pentru a lega compozitia.

Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 3 parti. Fiecare parte o intindem intr-un dreptunghi cu grosimea de 1 cm. Apoi taiem dreptunghiul, pe lungime in fasii late de 2 degete.

Punem umplutura de-alungul fasiei apoi unim partile si rulam astfel incat sa obtinem un sul. Rasucim fiecare capat al sulului in partea inversa. Procedam la fel cu toate fasiile si cu celelalte 2 parti de aluat. Asezam" pufoseniile" in tava si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 minute. Sunt delicioase atat calde cat si reci!

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Eu am umplut o parte de aluat cu nuca de cocos, o parte cu rahat si o parte cu gem de prune

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pufoase" cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca de cocos