"Pufoase" cu nuca de cocos

de daniastefania in Prajituri, 14 Apr 2015 | 2197 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1200 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 200 ml iaurt natur
  • 30 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura untura de porc
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 150 g nuca de cocos
  • 4 linguri unt
  • 4-5 linguri zahar
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pufoase" cu nuca de cocos:

Incepem prin a pregati aluatul. Cernem faina.


Intr-un vas punem laptele caldut si dizolvam in el drojdia si zaharul. Adaugam faina, iaurtul, praful de sare si untura. Framantam bine aluatul pana obtinem o bila elastica si nelipiciosa. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Pregatim in acest timp umplutura. Amestecam bine nuca de cocos cu untul si zaharul. Untul l-am pus pentru a lega compozitia.


Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 3 parti. Fiecare parte o intindem intr-un dreptunghi cu grosimea de 1 cm. Apoi taiem dreptunghiul, pe lungime in fasii late de 2 degete.


Punem umplutura de-alungul fasiei apoi unim partile si rulam astfel incat sa obtinem un sul. Rasucim fiecare capat al sulului in partea inversa. Procedam la fel cu toate fasiile si cu celelalte 2 parti de aluat. Asezam" pufoseniile" in tava si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 minute. Sunt delicioase atat calde cat si reci!


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Eu am umplut o parte de aluat cu nuca de cocos, o parte cu rahat si o parte cu gem de prune

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pufoase" cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

15.04.2015, 14:48

Irezistibile.... cu nuca de cocos!

Rocsi 1

15.04.2015, 20:21

Ce rumene si aromate!

daniastefania 1

15.04.2015, 22:40

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de branza cu iz de ciocolata