Pui basc

de Catalina L in Pui, 11 Mar 2015 | 1637 vizualizari

 

Puiul basc este o specialitate culinară tipică a Țării Bascilor.
Inițial compus din legume și pâine, acest fel de mâncare contine bucati de pui prajite si fierte intr-o caserola cu un amestec de roșii,ardei roșu și verde, usturoi, ceapa si boia de ardei.
Țara Bascilor mare este formată din șapte regiuni și teritorii istorice.
Sloganul basc "zazpiak bat" înseamnă șapte fac unu.
Sudul regiunilor basce (spaniole) (cele trei provincii ale comunității autonome basce, plus Navarra, în bască Nafarroa) formează Hegoalde. Nordul regiunilor basce franceze formează Iparralde.
Regiunile basce (franceze) sunt in partea departamentului Pyrénées-Atlantiques.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg taiat în bucăți
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardel verde
  • 1 ardel galben
  • 4 roșii
  • 1 ceapa
  • 100 g bacon
  • 3 catei de usturoi
  • 10 cl de ulei de măsline (3-4 linguri)
  • 10 cl de vin alb
  • 1 lingurita boia de ardei
  • cimbru, dafin
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui basc:

Sarati și piperati bucatile de pui.

Se presara deasupra boia de ardei.

Se curata si se toaca ceapa și usturoiul.

Se taie baconul în bucăți mici.

Se curata si se spală ardeii și roșiile. Taie-le în cubulete.   

Intr-o tigaie mare (un wok este ideal), rumeneste carnea de pui în uleiul de măsline fierbinnte. Scoate carnea si pune in tigaie usturoiul, ceapa, și baconul. 

Gatiti 2 minute, amestecand apoi adaugati bucatile de pui. 

Adaugati ardeii și roșiile, reveniti totul două minute la foc mare, amestecand. Condimentati cu sare și piper.

Se adaugă vinul alb, ierburile, se acopera cu un capac și se fierbe la foc mic timp de o oră. Se serveste fierbinte cu orez (vezi reteta aici) sau cu cartofi .....  

Pofta Buna !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui basc-0
Pui basc-1
Pui basc-2
Pui basc-3
Pui basc-4
Pui basc-5
Pui basc-6
Pui basc-7
Pui basc-8
Pui basc-9

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

11.03.2015, 21:34

Faina reteta!

Lia_

Lia_ 1

12.03.2015, 07:05

buna introducerea. dar si reteta

_Alina_

_Alina_ 1

12.03.2015, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!