Pui basquaise

de oanapl in Pui, 28 Ian 2017 | 1368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe pui cu spate
  • 150 g de jambon uscat
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 3 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 kg rosii sau doua cutii de rosii în bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru maruntit
  • ulei de masline
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui basquaise:

Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute.


Tai ceapa pestisori si usturoiul felii.

Scoti bucatile de pui din wok si pui ceapa, în acelasi ulei, la foc mic, cu un praf de sare, pana devine translucida si fondanta. Adaugi usturoiul si jambonul taiat fasii, asezonezi, iar dupa cinci minute, torni vinul alb sec deasupra, apoi lasi sa fiarba la foc mic, amestecand des.

Dupa zece minute, adaugi fasiile de ardei copt si lasi sa fiarba la foc mic, pana aproape se evapora tot lichidul. Adaugi rosii curatate de pielite si taiate bucati sau cele doua cutii de rosii în bulion, amesteci si mai dai un clocot. Adaugi bucatile de pui la sos, acoperi wokul si lasi sa fiarba 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Daca sosul scade prea tare, adaugi doua, trei linguri de apa.

Adaugi sare si piper, daca e necesar si servesti fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basquaise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

31.01.2017, 09:29

mihaelar63 1

31.01.2017, 09:46

Place-mi cu putin jambon sa dea un gust bun

oanapl 1

31.01.2017, 12:43

Asa e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Valdostana de pui