Pui cacciatore

de Corinuta in Pui, 11 Sep 2010 | 4023 vizualizari

 

Pui cacciatore este un fel de mancare de origine toscana, cunoscut si apreciat in special in regiunile din nordul Italiei . Aceasta reteta este foarte usor de preparat si foarte gustoasa datorita ingredientelor: ceapa, rosiile si vinul ii imbunatatesc aroma. Sincer, pana pregatesc reteta asta nu m-as fi gandit sa gatesc puiul cu vin rosu, intotdeauna am crezut ca cel alb e ptr pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 400 g rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 3 tije de telina
  • 1 pahar de vin rosu
  • 40 ml ulei
  • sare, piper macinat
  • rozmarin verde un fir sau uscat o lingurita
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cacciatore:

Se curata, ceapa, morcovii, usturoiul si telina, se spala si se toaca cubulete. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se pune la incalzit intr-o craticioara aprox. 1,5 litri de apa.


Se spala puiul, se curata, eventual se indeparteaza pielea, apoi se prajeste in ulei cca. 10 minute pe ambele parti. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovii, telina si rozmarinul, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc impreuna inca 5 minute.


Se toarna vinul si se lasa sa fiarba putin. Intre timp se oparesc rosiile in apa fierbinte, se decojesc, se scot cotoarele si se toaca, apoi se adauga la mancare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cel putin 30 de minute timp in care se adauga din cand in cand putina apa calda.


Cand e gata se presara deasupra verdeata si se poate servi cu orice garnitura doriti.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Julie 1

15.09.2010, 19:40

Foarte bun!mai ales ca e cu vin...

Corinuta 1

19.09.2010, 11:13

Juliemultumesc!

elena1988 1

08.02.2011, 10:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura din piept de pui