Pui chinezesc cu ceapa verde

de -Miti- in Pui, 6 Oct 2014 | 2212 vizualizari

 

Aceasta reteta se prepara rapid, ingredientele sunt deja accesibile si este excelent si pentru cei care acum se imprietenesc cu bucataria asiatica.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr piept de pui
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • un catel de usturoi
  • 1 lingurita de sos de soia dark
  • 1/4 lingurita de ulei de susan
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de amidon alimentar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui chinezesc cu ceapa verde:

Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm.


Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm.


Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde.


Lucram la foc mare.


Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi adaugam bucatile de pui.


Intr-un bol,amestecam apa rece cu amidonul alimentar. Neaparat sa folositi apa rece,de la apa fierbinte se va ingrosa.


Amestecam continutul din tigaie,iar cand pieptul de pui e aproape facut,adaugam usturoiul si sosul de soia. Amestecam,iar apoi adaugam apa cu amidon.


Cand incepe sa fiarba,se va ingrosa,asa ca vom continua sa amestecam si eventual sa mai punem putin sos de soia,daca e nevoie.


Cand s-a ingrosat sosul,luam de pe foc si adaugam uleiul de susan. Acesta nu trebuie adaugat mai repede,isi va pierde aroma.


Se serveste cu orez la aburi.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chinezesc cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Aurelia 07_07 1

06.10.2014, 15:19

Bya Ralu 1

06.10.2014, 17:39

Rocsi 1

06.10.2014, 20:28

Arata cam bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie in stil chinezesc