Pui chinezesc cu orez salbatic

de susu in Pui, 30 Ian 2010 | 13571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 persoane
  • Timp de preparare 30 de min
  • Complexitate medie  
  • Ingrediente:  
  • 400 gr piept de pui taiat fasii de grosimea unui deget
  • 1 cana nu foarte mare de orez  cu bob lung (salbatic)
  • 3 ardei grasi: galben, rosu si verde taiat julien
  • 2 cepe potrivite tocate marunt
  • 2 morcovi potriviti taiati rondele
  • obtional broccoli sau germeni de soia
  • sos de soia
  • seminte de susan
  • 1 vf lingurita ghimbir ras
  • curry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui chinezesc cu orez salbatic:

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul si la sfarsit broccoli iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu o cana. Eu deobicei fierb 1 canuta de orez pentru 2 persoane. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez(1 cana de orez-2 cani de apa). Se pun cele doua cani de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga cana de orez(orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob, nelegat ca la pilaf. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi).Se aseaza orezul pe farfurie si deasupra lui se pune compozitia de pui cu legume. Se serveste cu sos de soia si susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chinezesc cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

31.01.2010, 00:01

Imi plac aceste sortimente de mancare ceea ce imi mai ramane e sa invat sa mananc cu betisoarele .
Am o intrebare voi chiar mancati si acasa cu betisoare ?

susu 1

31.01.2010, 17:02

Da. Chiar mi-am cumparat si mananc des dar nu tot timpul. Te inveti daca exersezi si iti dai seama pana la urma unde e smecheria, cum trebuie sa apuci.

elena1988 1

13.03.2011, 19:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta de mustar