Pui condimentat

de Brindusa in Pui, 6 Feb 2010 | 3356 vizualizari

 

Toate condimentela din aceasta reteta se gasesc la noi, exceptand sumacul. Acesta se poate inlocui cu zeama de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, taiat mic
  • 8 catei de usturoi, taiati mic
  • 4 pastai cardamom negru, zdrobit
  • 1 bucata scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara, rasa
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita pudra sumac
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 250 ml bere
  • 1/3 pachet unt, taiat mic
  • 1/2 lamaie, zeama
  • sare, dupa gust
  • patrunjel pentru ornat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui condimentat:

Reteta pentru Garam Masala o gasesti aici


Prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu.


Adauga masala, oregano, nucsoara, cimbru, usturoi, curcuma, sare, foi dafin, bere. Lasa la foc 10 minute, acoperit.


Cand puiul e facut adauga lamaia si sumacul. Mai lasa 2 minute pe foc, sa se formeze sosul.


Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu orez simplu.


Reteta este adaptata dupa condimenteweb.ro

 

TIPS-URI

1

ca sa-ti fie mai usor, pregateste toate condimentele inainte de a incepe gatitul, ca sa le ai pe toate la indemana.

2

sumacul- seminte de otetar mirositor- este folosit pentru gustul sau acrisor

3

eu am folosit bere fara alcool (din asta aveam in casa), dar se poate folosi orice tip de bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui condimentat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Miha 1

06.02.2010, 17:42

Auchhhh... Super!

cory 1

07.02.2010, 12:47

ionix 1

07.02.2010, 12:50

produsul final arata bestial...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

Batoane energizante cu musli

de Rocsi 9

ieri la 20:39

RETETA RECOMANDATA
pui cu garnitura de sparanghel si morcov