Pui copt cu unt aromat

de LeBlogPiquant in Pui, 23 Noi 2010 | 4292 vizualizari

 

Puiul asta a fost o capodopera. Stiu ca zic asta de fiecare data :p dar pe bune, e adevarat!

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 2-3 crengute de salvie, rozmarin si cimbru proaspete, sau cate o lingurita din fiecare, uscate
  • 1 lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui copt cu unt aromat:

Intai si intai am facut untul aromat - am taiat cubulete vreo 100g unt, iar separat am pisat in morjar 3 catei de usturoi, impreuna cu cimbru, rozmarin si salvie (daca puteti, folositi ierburi proaspete - it makes all the difference), coaja de lamaie, si sare&piper. Apoi am amestecat ierburile cu untul.


Urmatorul pas a fost mozolirea puiului cu unt. Imi e rusine sa va spun, dar am violat puiul asta in toate orificiile posibile cu untul asta :p But I did it for a great cause. Am desprins pielea de carne, incepand cu pieptul (da, stiu ca sunt scarboasa) si l-am uns cu unt intre carne si piele...


Apoi, l-am uns si inauntru, si pe dinafara - ce mai -in toate locurile posibile! Dar in felul asta, toate aromele minunate din unt au patruns in carne din toate directiile, si jur ca a fost primul piept de pui pe care l-am mancat care nu a fost absolut deloc atos, ci fraged si delicios!


Inauntru, am bagat o lamaie intreaga, pe care am intepat-o de vreo 10 ori cu un cutit, cativa catei de usturoi, si niste crengute de cimbru, salvie.


L-am bagat in cuptorul incins, la foc mic, pentru vreo 2 ore. L-am mai scos cam la 40 de minute, ca sa il ung cu untul topit din tava.


A fost o minunatie! Fraged, suculent, aromat... perfect!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt cu unt aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

11.05.2011, 20:59

tanyapatap 1

28.12.2013, 16:03

babi5 1

28.12.2013, 22:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si piept de pui